Cele mai bune şase alimente pentru o viaţă lungă

Michael Greger, medic și expert în nutriție, a alcătuit o listă cu cele mai sănătoase 6 alimente pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi și care ne pot crește speranța de viață.

RomaniaTV.net
02 feb. 2016, 09:52
Cele mai bune şase alimente pentru o viaţă lungă

Expertul în nutriție susține că există alimente și grupe de alimente care conțin nutrienți speciali, ce nu pot fi găsiți din abundență în alte alimente.

De exemplu, sulforafanul este un amino-acid esențial care ajută la vitaminizarea și detoxifierea organismului și care se găsește exclusiv în legumele crucifere (varza, conopida, spanacul, broccoli etc). Iată care sunt cele 6 alimente pentru o viață lungă, potrivit lui Michael Greger, autorului bestseller-ului ,,How not to Die”!

Citeşte şi  Cele mai bune alimente bogate în calciu

Fasole

Când spunem fasole, ne referim la diferitele tipuri de fasole precum soia, mazăre, năut și linte. Michael Greger recomandă consumul zilnic din categoria acestor alimente.

Fructe de pădure

Expertul în nutriție recomandă consumul zilnic al unei porții de fructe de pădure proaspete, congelate sau uscate – mure, cireșe, afine, zmeură, căpșuni etc.

Tot în această categorie intră și strugurii, bananele, avocado și pepenele roșu care, din punct de vedere biologic, sunt tot fructe de pădure.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro