Cele mai bune surse de magneziu

În organism, mineralele trebuie păstrate într-un echilibru cu care nu este bine să ne jucăm. După potasiu, magneziul este unul dintre mineralele importante pentru o bună funcţionare. Acestea, alături de fosfor şi de calciu ajută la păstrarea sănătății sistemului osos. Află cum îți poți crește în mod natural aportul zilnic de magneziu!

RomaniaTV.net
18 iul. 2016, 08:27
Cele mai bune surse de magneziu

De ce important magneziul

Carența de magneziu și mai ales lipsa lui din sânge se numără printre cauzele atacurilor de cord, palpitaţiilor, aritmiilor, anghinei pectorale și a altor boli de inimă datorate tulburărilor metabolice pe care le aduce cu sine carenţa de magneziu. Asemănător calciului, magneziul este implicat în transmiterea influxului nervos care duce la contracţia sau relaxarea musculară.

Lipsa magneziului poate contribui la apariția osteoporozei, deoarece este un mineral care ajută la absorbţia de calciu, vitamina D, potasiu şi fosfor. Aşadar, carenţa de magneziu reprezintă un factor de risc îndeosebi pentru femeile aflate la menopauză. De cele mai multe ori, lipsa calciului ascunde o scădere a cantităţii de magneziu din organism. Un aport potrivit de magneziu asigură densitatea minerală a oaselor.

Citeşte şi  Sucul care te întinereşte! Bea acest elixir şi vei arăta ca la 20 de ani

Știai că…

…simptomele lipsei de magneziu sunt oboseala, crampele musculare, anxietatea, deficitul de atenţie, nervozitatea?

Peștele

Magneziul este esențial în procesul de transformare în energie a substanțelor procurate din alimente. Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ți lipsească peștele sau oul. Peștele gras îți asigură necesarul cotidian de magneziu, important pentru combatarea stresului și a oboselii.

Citeeşte mai mult pe click!sanatate.ro