Cele mai bune trucuri pe care le poți folosi pentru un somn bun în serile cu caniculă! Cum să faci să te odihnești corespunzător

Suntem în plină vară, iar canicula este „la ea acasă” în această perioadă. Când temperaturile sunt atât de ridicate este destul de dificil să ne desfășuram viața în mod normal, iar un somn odihnitor este aproape imposibil de atins. Iată câteva trucuri care te-ar putea ajuta.

26 iul. 2023, 11:25
Cele mai bune trucuri pe care le poți folosi pentru un somn bun în serile cu caniculă! Cum să faci să te odihnești corespunzător
Cele mai bune trucuri pe care le poți folosi pentru un somn bun în serile cu caniculă! Cum să faci să te odihnești corespunzător

Temperaturile record din această perioadă ne dau foarte multe bătăi de cap. Majoritatea activităților sunt perturbate din această cauză, iar confortul este diminuat total. Proabil că unul dintre cele mai afectate aspecte ale vieții este somnul. Rutina se schimbă din acest punct de vedere, iar oboseala se acumulează. Există totuși o serie de trucuri pe care le putem folosi pentru a ne ușura viața în nopțile toride de vară.

Citește și: Care e cea mai potrivită oră pentru somn. Prof. dr. Vlad Ciurea spune că atunci se fac neuronii cel mai bine: „În somn, creierul se linişteşte”

Dacă te numeri printre fericiții care au un aparat de aer condiționat poți să optezi pentru a-l lăsa pornit pe tot parcursul serii. Totuși dacă alegi să faci asta este important să îl setezi la minimum, în acest mod te vei asigura că ai suficientă răcoare și nici nu consumi prea multă energie.

Dacă nu te numeri printre norocoșii cu aer condiționat, o opțiune ar fi să lași fereastra deschisă. Concomitent poți lua un ventilator pe care să îl lași să oscileze lângă pat pe tot parcursul nopții, astfel încât să te poți bucura de un somn mai bun.

De asemenea, este foarte important să renunți la așternuturile din satin, mătase sau poliester. Ar trebui să alegi o lenjerie din fibre 100% naturale. Acest material va absorbi transpirația și umezeala pe timpul nopții. Mai mult de atât, înainte de somn ar fi indicat să faci o baie, care te va răcori și te va relaxa.

Metode pentru un somn liniștit

O variantă bună ar fi să umezești lenjeria de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Pentru a proteja salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala. Pentru același efect, poți introduce câteva minute în congelator lenjeria de pat, desigur, după ce ai pus-o într-o pungă de plastic.

De asemenea, poți improviza un aparat de aer condiţionat prin plasarea unui recipient plin cu gheaţă în faţa unui ventilator. Mai mult de atât, gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură când stau la încărcat, chiar şi atunci când sunt oprite. Poți reduce temperatura din casă şi economisi energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte. Saltelele din paie sau bambus pot fi de ajutor.

Citește și: Pune o felie de lămâie lângă pat înainte de culcare. Trucul neobișnuit care te ajută să ai un somn mai liniștit