Cele mai cancerigene alimente

Cancerul poate fi moștenit sau provocat de factori externi. Chiar dacă, în primul caz, apariția bolii nu poate fi prevenită, există studii care au constatat că evitarea anumitor alimente întârzie declanșarea acestei maladii.

17 iul. 2014, 09:35
Cele mai cancerigene alimente

Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate în zaharuri rafinate, carbohidrați procesați, conservanți și grăsimi obținute prin prăjire. Efectele acestor produse sunt devastatoare pentru sănătate, afectând sistemul cardiovascular, nervos și reproductiv și crescând riscul apariției diabetului, obezității și bolilor de inimă.

Citeşte şi Gestul banal care îţi poate salva viaţa. Cum poate fi depistată cea mai cruntă boală

Află la ce ar trebui să renunți, pentru a preveni apariția cancerului.

Băuturile îndulcite. Alimentele care conțin zaharuri rafinate, precum băuturile îndulcite, acidulate și multe alte sucuri cresc riscul apariției cancerului. Un studiu din 2010, publicat în jurnalul medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri și Prevenire”, a arătat că persoanele care au consumat două sau mai multe sucuri pe zi au prezentat cu 87% mai multe șanse să dezvolte cancer la pancreas decât cei care nu au avut aceste băuturi în alimentația lor. Alte cercetări au demonstrat existența unei legături între consumul de zahăr și cancerul la stomac și colon. Deși zahărul nu transformă celulele sănătoase în canceroase, hrănește celulele bolnave și ajută la creșterea tumorii.

Mai multe alimente cancerigene pe Unica.ro.