Cele mai căutate destinații de vacanță în 2024. Românii și-au planificat deja călătoriile. Unde pleacă cei mai mulți dintre ei

Românii au început deja să-și planifice vacanțele pentru anul acesta. Se anunță un an plin de călătorii în toate colțurile lume.

28 feb. 2024, 20:18
Cele mai căutate destinații de vacanță în 2024. Românii și-au planificat deja călătoriile. Unde pleacă cei mai mulți dintre ei

Iată care sunt cele mai căutate destinații de vacanță în 2024

Cele mai căutate destinații de vacanță în 2024. Agențiile de turism au venit cu oferte speciale pentru românii care vor să-și planifice vacanțele încă de pe acum. Fiind oferte atât de avantajoase, mulți aleg să-și ia de acum aceste pachete.

Cele mai căutate destinații de vacanță în 2024. Italia e în topul celor mai căutate destinații de vacanță în 2024. Pe primul e Roma, iar conform datelor unei agenții de turism 19% dintre utilizatori au căutat oferte pentru acest oraș.

Imediat după se află Dubai, o destinație aleasă de 17% dintre oamenii doritori să își planifice vacanța. În același timp, 12% dintre persoane au optat pentru Paris, un oraș care continuă să atragă turiștii pentru atmosfera boemă.

Citește și Cum arată mașina zburătoare a viitorului. Un exemplar va costa circa 300.000 de dolari

Românii vor să ajungă în acest an și în Barcelona (11%) și Milano (10%). Pe locul șase în clasament este Istanbul (8%). Pozițiile șapte și opt din top sunt ocupate de două orașe din Italia, Rimini (7%) și Veneția (6%). De asemenea, clasamentul este completat de Antalya (6%) și Paphos (5%), românii alegând o vacanță pe malul mării.

„Anul 2024 se anunță a fi un an plin de călătorii pentru români, cu destinații diverse și multe experiențe memorabile plănuite. Aceștia au profitat de promoțiile specifice începutului de an și au manifestat un real interes pentru planificarea imediată a vacanțelor de anul acesta.”, a declarat Diana Hăprean, reprezentanta platformei de călătorii, potrivit Mediafax.

Se scumpesc biletele de avion

Lăsând la o parte aceste oferte găsite de români, șeful Ryanair a transmis că vara aceasta vor exista scumpiri cu până la 10% deoarece creșterea numărului de pasageri va fi mai redusă decât se aștepta compania. Situația se poate schimba în funcție de întârzierile livrărilor de avioane Boeing. „Cu mai puține aeronave, poate vom fi nevoiți să înrăutățim estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri. La noi, prețurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creștere mai mare de 10%. Dacă va crește capacitatea, prețurile vor scădea.”, le-a spus directorul general Ryanair jurnaliștilor, la sediul central al companiei din Dublin, conform știripesurse.ro.

Citește și Bitcoin a atins pe cea mai mare valoare din 2021 până în prezent! Moneda a depășit 60.000 de dolari și se apropie de recordul absolut