Cele mai ciudate fobii: De la teama de erecţie, la teama de… tot

Fobia este frica iraţională, persistentă şi nejustificată în prezenţa unor anumitor situaţii, obiecte, activităţi sau persoane. Principalul simptom al fobiei este dorinţa excesivă şi iraţională de a evita subiectul care stârneşte teamă. Când fobia scapă de sub control, sau teama interferează cu activităţile zilnice, atunci este nevoie de ajutorul unui specialist.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 07:33
Cele mai ciudate fobii: De la teama de erecţie, la teama de… tot

Unii oameni pot avea o anumită fobie de care nici măcar să nu ştie până în momentul în care se confruntă cu un anumit obiect după care simt că sunt cuprinşi de o teamă iraţională.

 Iată o listă cu cele mai bizare fobii:

 Itifalofobia – teama de… erecţie!

Este definită drept teama anormală şi nejustificată la vederea unui penis în erecţie. Suprinzător, această fobie afectează anual din ce în ce mai mulţi oameni. Teama aceasta are un impact profund asupra calităţii vieţii a celui afectat. Itifalofobia poate cauza atacuri de panică şi îi ţine departe pe bolnavi chiar şi de cei dragi sau de partenerii de afaceri sau colegii de muncă.

Efebofobia – teama de tinereţe

Este frica psihologică şi socială de tinereţe. Efectele efebofobiei poate cauza disfuncţionalităţi la nivelul societaţii. Economiştii au argumentat că efebofobia poate avea efecte grave asupra stări economice a naţiunilor. Efebofobia este teama de efemeritate a vieţii.

Citeşte mai mult pe Sfatulparintilor.ro.