Cele mai distractive exerciţii fizice, în aer liber: De la hula-hoop, la mersul prin nisip

În timpul verii putem face o mulţime de exerciţii fizice distractive în aer liber. Dacă vă placeţi să staţi afară, puteţi încerca câteva exerciţii diferite faţă de cele din sala de fitness. Nu uitaţi, cu cât vă distraţi mai tare, cu atât lucraţi corpul mai mult.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 09:36
Cele mai distractive exerciţii fizice, în aer liber: De la hula-hoop, la mersul prin nisip

Învârtiţi un Hula-Hoop

Învârtitul unui cerc Hula-Hoop arde 210 calorii în 30 de minute şi este la fel de bun pentru inimă ca o plimbare sprintenă. Ca orice exerciţiu cardio bun, micşorează cantitatea de zahăr din sânge şi de colesterol rău. Luaţi-vă un cerc pentru voi şi unul pentru fiecare membru al familiei, mergeţi în parc şi distraţi-vă cu toţii.

Jucaţi-vă cu frisbee

Această jucărie vă poate ajuta să ardeţi 109 calorii în jumătate de oră. Nu doar vă protejaţi sănătatea, dar vă şi distraţi în parc cu prietenii sau familia.

Dansaţi

Dansul este excelent pentru a ne menţine în formă. Puteţi să dansaţi singuri sau cu prietenii în grădină, la terasă sau puteţi face cursuri de Zumba sau de Jazzercise. Dansul practicat în mod regulat arde o mulţime de calorii – samba, de exemplu, arde 10 calorii pe minut. Dansul micşorează şi riscul de demenţă cu 76%! Este un exerciţiu fizic care nu este resimţit drept muncă, ci doar ca distracţie.

Mergeţi prin apă

Dacă mergeţi la mare, la ştrand sau aveţi o piscină şi nu doriţi să înotaţi, puteţi face un alt exerciţiu minunat: să mergeţi prin apă. Întrucât în apă întâmpinaţi de 12 ori mai multă rezistenţă decât în aer, este un exerciţiu extrem de bun. Exerciţiile în apă călduţă înlătură durerea de la artrită şi fibromialgie cu aproape o treime.

Mergeţi pe plajă

Puneţi-vă la mp3 player nişte muzică veselă, nu uitaţi să vă daţi cu cremă de plajă şi mergeţi la mare! Mersul pe nisip fin poate arde cu 20-50% mai multe calorii decât mersul pe o suprafaţă tare, datorită efortului depus de a trece prin el. Dacă doriţi şi mai mult sport, încercaţi un volei de plajă. 30 de minute de volei pe plajă ard până la 355 de calorii.