Cele mai eficiente metode prin care pot fi reduse facturile la energie

Vă prezentăm cele mai eficiente metode prin care pot fi reduse facturile la energie. Dacă vreţi să plătiţi mai puţin, ţineţi cont de următoarele sfaturi.

01 mai 2022, 13:39
Cele mai eficiente metode prin care pot fi reduse facturile la energie
Metode prin care pot fi reduse facturile la energie

Cele mai eficiente metode prin care pot fi reduse facturile la energie. Costurile mari cu furnizarea energiei electrice și gazele naturale încă nu au luat sfârșit pentru mulți dintre noi. Cel puțin, în ceea ce îi privește pe o parte dintre români, facturile mari cu energia electrică încă nu s-au remediat.

Există câteva trucuri prin care puteţi reduce semnificativ factura la energie.

Citeşte şi Mai suntem afectați de facturile mari la energie? Ce ar trebui să știm pentru 2022

Metode prin care pot fi reduse facturile la energie

1.Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt etanșe, astfel încât să nu intre frig.

2. Reparați conductele care au scurgeri.

3. Setați termostatul la o temperatură rezonabilă.

4. Ajustați temperatura frigiderului și congelatorului.

5. Înlocuiți băile lungi în cadă cu dușurile.

6. Reparați robinetele care curg.

7. Reglați temperatura boilerului de apă.

8. Cumpărați aparate electrocasnice rentabile din punct de vedere energetic.

9. Interesați-vă ce oferte reduse au furnizorii de electricitate.

10. Schimbați becurile.

11. Montați întrerupătoare prin care puteți regla intensitatea luminii.

12. Folosiți prize inteligente.

13. Faceți un audit energetic.

Fondatorul unei companii din SUA, care construieşte case modulare ce folosesc energie regenerabilă, a mai dezvăluit câteva trucuri cu ajutorul cărora se pot reduce facturile la utilităţi.

”Aș aduce în discuție autosuficiența. În primul rând, trebuie să vorbim despre autosuficiență în ceea ce privește energia, gazul și apa, precum și telefonia. Recomand să pornim de la autosuficiență energetică prin montarea unor panouri fotovoltaice.

O altă soluție este un sistem de încălzire cu hidrogen. Este un gaz care arde foarte bine și este durabil. Pentru încălzire, recomand cu siguranță biomasa mai întâi. Șemineul pe lemne este cel mai bun”, a declarat fondatorul companiei americane.

Citeşte şi EXCLUSIV | Traian Băsescu, soluţia pentru a opri criza facturilor la energie. „Porneam grupurile pe cărbune! România avea resurse să-şi producă electricitatea de care are nevoie

Reamintim că începând cu luna aprilie, Guvernul României a emis o ordonanță de urgență prin care prețurile energiei electrice și a gazelor naturale sunt plafonate astfel:

maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;

maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv;

maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici

Conform documentului, pentru consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, prețul final facturat de către furnizorii de gaze naturale este:

a) maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici;
b) maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum și în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienții.