Cele mai eficiente trucuri pentru un ten fabulos cu care vei întoarce privirile în noaptea de Revelion

Toate femeile își doresc un ten impecabil, iar tratamentele naturiste sunt printre cele mai eficiente. Există câteva ingrediente banale pe care le poți folosi pentru măști cosmetice cu efect revitalizant asupra pielii.

22 dec. 2021, 22:16
Cele mai eficiente trucuri pentru un ten fabulos cu care vei întoarce privirile în noaptea de Revelion

Orice femeie visează la un ten lipsit de imperfecțiuni, care să arate ca în filtrele de pe Instagram. Chiar dacă o piele fără de cusur nu poate fi dobândită decât cu ajutorul trucurilor de machiaj, există și ingrediente naturale care te pot ajuta să ai un ten strălucitor chiar și atunci când nu apelezi la „artificii”.

Ce alimente să consumăm pentru a ne menține tineri cât mai multă vreme. Nu o să vă vină să credeți care e primul de pe listă!

Cărbunele medicinal activat

Cărbunele medicinal este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale de curățare a porilor și este benefic și pentru pielea ta în câteva alte moduri.

Îndepărtează impuritățile. Cercetările au arătat cum cărbunele activat poate absorbi toxinele din corpul tău, iar unii experți în frumusețe cred că o mască de față cu cărbune poate ajuta la eliminarea impurităților și murdăriei din piele.
Reduce acneea. O acumulare de sebum și bacterii îți poate astupa porii, favorizând acneea. Dacă sunteți în căutarea unui remediu natural pentru acnee, cărbunele activat vă poate ajuta prin eliminarea bacteriilor și a altor impurități.

Controlează producția de sebum. Îndepărtând celulele moarte ale pielii și absorbind excesul de sebum, cărbunele activat poate ajuta să ofere pielii o strălucire sănătoasă.

Nămolul

Namolul este folosit pentru măști deoarece este în mod natural nutritiv pentru piele. Țineți cont de aceste sfaturi atunci când vă aplicați masca cu nămol:

Straturile mai groase de nămol pot fi lăsate pe piele pentru mai mult timp, în timp ce o aplicare subțire trebuie îndepărtată mai rapid
La fel ca orice altă mască cosmetică de față, ar trebui să evitați ochii și zona de sub ochi, deoarece pielea este delicată
Așteptați până când masca s-a uscat înainte de a o îndepărta. Spălați-vă ușor fața cu apă călduță și uscați-vă fața fără să frecați. Aplicați o cremă hidratantă sau ulei de față pentru a vă menține pielea hidratată după masca cu nămol

Proprietăți de curățare. Pe măsură ce măștile cu noroi se usucă, acestea au tendința de a extrage excesul de sebum și murdăria din interiorul pielii. Ele pot calma petele existente sau chiar pot preveni apariția viitoarelor pete atunci când sunt utilizate săptămânal.
Exfoliere naturală. În zilele noastre, produsele de exfoliere, cum ar fi scruburile și gelurile de spălat corporale, pot conține ingrediente dăunătoare. Măștile cu nămol natural sunt cea mai bună alegere când vine vorba de exfolierea pielii.
Nutrienți pentru piele. Nu este greu de înțeles de ce măștile cu nămol au fost folosite încă din civilizația egipteană. Mineralele naturale din măștile cu nămol – inclusiv calciul, sulfatul și magneziul – sunt excelente pentru pielea ta. Poate singurul dezavantaj al unei măști cu nămol este că îți poate usca ușor pielea dacă nu este completată de o cremă hidratantă.
Anti îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta produce mai puține uleiuri. Deoarece măștile cu nămol sunt atât de pline de nutrienți buni pentru pielea ta, ele pot da o strălucire tinerească feței și pot restaura unele dintre aceste uleiuri.

Vitamina C

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este un nutrient solubil în apă care joacă un rol important în menținerea sănătății pielii. Vitamina C are o gamă largă de proprietăți; antioxidante, antiîmbătrânire și antipigmentare. Acest nutrient puternic oferă multe beneficii pentru piele.

  • Producerea de colagen, folosit pentru a menține pielea tânără și plină
  • Vindecă rănile
  • Menține și repara pielea și cartilajele deteriorate
  • Diminuează aspectul liniilor fine și al ridurilor
  • Iluminează tenul
  • Tonul uniform al pielii
  • Reduce aspectul petelor întunecate
  • Previne îmbătrânirea prematură

Vitamina C este disponibilă în cremele și serurile faciale. Serurile sunt mai concentrate decât cremele hidratante și se absorb mai ușor în piele, motiv pentru care mai mulți specialiști în îngrijirea pielii recomandă serurile cu vitamina C.

Alimentele bogate în vitamina C, precum portocalele și fructele de pădure, oferă multe beneficii pentru sănătate. Deși este adevărat că puteți obține o cantitate importantă de vitamina C mâncând multe fructe și legume, vitamina C alimentară, în general, nu vă va oferi suficientă pentru a vedea o îmbunătățire vizibilă a pielii și a trebui să apelați și la un supliment.

Mihaela Bilic, recomandări pentru sezonul rece: „Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata orientală

Algele marine

Extractele de alge marine și produsele de îngrijire a pielii din alge sunt pline de vitamine și minerale esențiale care vă ajută să vă protejați pielea, să vindecați acneea și să preveniiți ridurile și celelalte semne ale îmbătrânirii. Algele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pot ajuta, de asemenea, în lupta împotriva radicalilor liberi, care sunt cauza principală a îmbătrânirii. În plus, la beneficii se adaugă faptul că algele pot ajuta la creșterea producției de colagen și elastină, fapt ce contribuie la prevenirea ridurilor prin conferirea unui aspect sănătos, ferm și tonifiat.

Oricine se luptă cu pielea excesiv de uscată sau grasă poate vedea un beneficiu imens în urma tratamentelor de îngrijire cu alge. Algele reglează producția de sebum, astfel că pielea ta este hidratată corespunzător, fără a deveni prea grasă. Concentrația mare de acizi grași Omega-3 din alge previne pielea uscată ajută la combaterea problemelor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și acneea. Omega-3 esteimportant în reducerea și prevenirea apariției liniilor fine și a ridurilor.