Cele mai eficiente trucuri pentru un ten fabulos cu care vei întoarce privirile în noaptea de Revelion

Toate femeile își doresc un ten impecabil, iar tratamentele naturiste sunt printre cele mai eficiente. Există câteva ingrediente banale pe care le poți folosi pentru măști cosmetice cu efect revitalizant asupra pielii.
Ruxandra Rădulescu
22 dec. 2021, 22:16
Cele mai eficiente trucuri pentru un ten fabulos cu care vei întoarce privirile în noaptea de Revelion

Orice femeie visează la un ten lipsit de imperfecțiuni, care să arate ca în filtrele de pe Instagram. Chiar dacă o piele fără de cusur nu poate fi dobândită decât cu ajutorul trucurilor de machiaj, există și ingrediente naturale care te pot ajuta să ai un ten strălucitor chiar și atunci când nu apelezi la „artificii”.

Ce alimente să consumăm pentru a ne menține tineri cât mai multă vreme. Nu o să vă vină să credeți care e primul de pe listă!

Cărbunele medicinal activat

Cărbunele medicinal este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale de curățare a porilor și este benefic și pentru pielea ta în câteva alte moduri.

Îndepărtează impuritățile. Cercetările au arătat cum cărbunele activat poate absorbi toxinele din corpul tău, iar unii experți în frumusețe cred că o mască de față cu cărbune poate ajuta la eliminarea impurităților și murdăriei din piele.
Reduce acneea. O acumulare de sebum și bacterii îți poate astupa porii, favorizând acneea. Dacă sunteți în căutarea unui remediu natural pentru acnee, cărbunele activat vă poate ajuta prin eliminarea bacteriilor și a altor impurități.

Controlează producția de sebum. Îndepărtând celulele moarte ale pielii și absorbind excesul de sebum, cărbunele activat poate ajuta să ofere pielii o strălucire sănătoasă.

Nămolul

Namolul este folosit pentru măști deoarece este în mod natural nutritiv pentru piele. Țineți cont de aceste sfaturi atunci când vă aplicați masca cu nămol:

Straturile mai groase de nămol pot fi lăsate pe piele pentru mai mult timp, în timp ce o aplicare subțire trebuie îndepărtată mai rapid
La fel ca orice altă mască cosmetică de față, ar trebui să evitați ochii și zona de sub ochi, deoarece pielea este delicată
Așteptați până când masca s-a uscat înainte de a o îndepărta. Spălați-vă ușor fața cu apă călduță și uscați-vă fața fără să frecați. Aplicați o cremă hidratantă sau ulei de față pentru a vă menține pielea hidratată după masca cu nămol

Proprietăți de curățare. Pe măsură ce măștile cu noroi se usucă, acestea au tendința de a extrage excesul de sebum și murdăria din interiorul pielii. Ele pot calma petele existente sau chiar pot preveni apariția viitoarelor pete atunci când sunt utilizate săptămânal.
Exfoliere naturală. În zilele noastre, produsele de exfoliere, cum ar fi scruburile și gelurile de spălat corporale, pot conține ingrediente dăunătoare. Măștile cu nămol natural sunt cea mai bună alegere când vine vorba de exfolierea pielii.
Nutrienți pentru piele. Nu este greu de înțeles de ce măștile cu nămol au fost folosite încă din civilizația egipteană. Mineralele naturale din măștile cu nămol – inclusiv calciul, sulfatul și magneziul – sunt excelente pentru pielea ta. Poate singurul dezavantaj al unei măști cu nămol este că îți poate usca ușor pielea dacă nu este completată de o cremă hidratantă.
Anti îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta produce mai puține uleiuri. Deoarece măștile cu nămol sunt atât de pline de nutrienți buni pentru pielea ta, ele pot da o strălucire tinerească feței și pot restaura unele dintre aceste uleiuri.

Vitamina C

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este un nutrient solubil în apă care joacă un rol important în menținerea sănătății pielii. Vitamina C are o gamă largă de proprietăți; antioxidante, antiîmbătrânire și antipigmentare. Acest nutrient puternic oferă multe beneficii pentru piele.

  • Producerea de colagen, folosit pentru a menține pielea tânără și plină
  • Vindecă rănile
  • Menține și repara pielea și cartilajele deteriorate
  • Diminuează aspectul liniilor fine și al ridurilor
  • Iluminează tenul
  • Tonul uniform al pielii
  • Reduce aspectul petelor întunecate
  • Previne îmbătrânirea prematură

Vitamina C este disponibilă în cremele și serurile faciale. Serurile sunt mai concentrate decât cremele hidratante și se absorb mai ușor în piele, motiv pentru care mai mulți specialiști în îngrijirea pielii recomandă serurile cu vitamina C.

Alimentele bogate în vitamina C, precum portocalele și fructele de pădure, oferă multe beneficii pentru sănătate. Deși este adevărat că puteți obține o cantitate importantă de vitamina C mâncând multe fructe și legume, vitamina C alimentară, în general, nu vă va oferi suficientă pentru a vedea o îmbunătățire vizibilă a pielii și a trebui să apelați și la un supliment.

Mihaela Bilic, recomandări pentru sezonul rece: „Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata orientală

Algele marine

Extractele de alge marine și produsele de îngrijire a pielii din alge sunt pline de vitamine și minerale esențiale care vă ajută să vă protejați pielea, să vindecați acneea și să preveniiți ridurile și celelalte semne ale îmbătrânirii. Algele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pot ajuta, de asemenea, în lupta împotriva radicalilor liberi, care sunt cauza principală a îmbătrânirii. În plus, la beneficii se adaugă faptul că algele pot ajuta la creșterea producției de colagen și elastină, fapt ce contribuie la prevenirea ridurilor prin conferirea unui aspect sănătos, ferm și tonifiat.

Oricine se luptă cu pielea excesiv de uscată sau grasă poate vedea un beneficiu imens în urma tratamentelor de îngrijire cu alge. Algele reglează producția de sebum, astfel că pielea ta este hidratată corespunzător, fără a deveni prea grasă. Concentrația mare de acizi grași Omega-3 din alge previne pielea uscată ajută la combaterea problemelor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și acneea. Omega-3 esteimportant în reducerea și prevenirea apariției liniilor fine și a ridurilor.

 

 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce acte sunt necesare ca să poți vota la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Fără aceste documente nu poți intra în cabina de vot
Capital.ro
Cine a vrut să-l pună pe Călin Georgescu președintele României. O superputere mondială a dat ordin
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Metamfetamină în loc de cafea. Germania a umplut Europa de droguri și arme
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Ordin pentru românii care NU stau la adresa din buletin. Se aplică neapărat duminică, 4 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Cum ne îmbrăcăm la alegeri. Ținute potrivite pentru fiecare
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile