Cele mai frecvente greşeli pe care le fac utilizatorii de iPhone

Preţurile foarte mari îi determină pe posesorii de telefoane mobile scumpe să le utilizeze cu o grijă deosebită. De multe ori însă, felul în care sunt folosite nu este cel mai indicat.
Filip Stan
08 feb. 2014, 09:17
Cele mai frecvente greşeli pe care le fac utilizatorii de iPhone

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac utilizatorii de iPhone, într-un top realizat de Huffington Post şi citat de Mediafax:

Telefonul rămâne deschis tot timpul

Telefoanele ar trebui să fie închise periodic, altfel bateria se va termina mai repede decât în mod normal. Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp bateria este solicitată şi, în timp, îşi pierde proprietăţile. Cei mai mulţi folosesc telefoanele mobile şi pe post de alarmă, aşa că acestea rămân pornite non-stop. Experţii recomandă să vă bazaţi pe un ceas deşteptător şi să opriţi telefoanele pe timpul nopţii, sau, dacă acest lucru nu este posibil, să le închideţi pe timpul zilei, atunci când nu aveţi neapărată nevoie de ele.

Bluetooth-ul şi WiFi-ul rămân pornite permanent

Când sunt deschise şi nu sunt folosite, aceste opţiuni nu fac decât să irosească energia stocată în baterie. Cel mai probabil, atunci când mergeţi pe stradă nu aveţi nevoie de Bluetooth sau WiFi, aşa că acestea consumă fără să vă ofere niciun beneficiu.

Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme

Telefoanele inteligente nu sunt făcute să fie folosite la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, aşa că utilizarea lor atunci când temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depăşeşte 35 de grade nu este indicată. În astfel de condiţii, telefoanele sunt suprasolicitate şi bateria se consumă infinit mai repede.

Telefoanele rămân în priză peste noapte

Punerea telefonului la încărcat peste noapte este, într-adevăr, cea mai convenabilă soluţie, dar nu este cea mai indicată, spun specialiştii. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui. Încercaţi să încărcaţi telefoanele în timpul zilei, când le puteţi scoate din priză după ce bateria ajunge la 100%.

Folosirea încărcătoarelor care nu sunt fabricate de Apple

Încărcătoarele originale sunt scumpe, dar merită investiţia, spun experţii. Încărcătoarele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor şi, în unele cazuri, pot să provoace chiar explozii sau incendii. Dacă aţi apucat să achiziţionaţi un produs contrafăcut, există o soluţie: Apple oferă o reducere la un încărcător original în schimbul unuia contrafăcut predat.

Telefoanele nu sunt curăţate suficient de bine

În prezent, telefoanele sunt utilizate tot timpul zilei, în toate locurile în care merge posesorul, aşa că acestea au ajuns să găzduiască mai multe bacterii decât vasul de toaletă sau bolurile din care mănâncă animalele de companie. Apple recomandă folosirea unui şerveţel moale, fără scame, pentru ştergerea ecranului, iar pentru dezinfectare există produse care folosesc lumină ultravioletă ca să distrugă bacteriile.

Filmarea în modul portret

Deşi această tehnică nu produce pagube telefonului, calitatea imaginilor este slabă, iar clipurile video filmate în acest fel sunt greu de urmărit. Utilizatorii ţin telefonele vertical atunci când filmează, poziţie mai comodă, dar specialiştii recomandă întoarcerea aparatului şi folosirea ambelor mâini, chiar dacă durează câteva fracţiuni de secundă în plus. Motivul pentru care forma televizoarelor şi formatul celor mai multe dintre filme este lat, asemănător cu modul peisaj (cu cele două dungi negre deasupra şi sub imagine, nu pe lateral), este că aşa funcţionează şi vederea umană. Câmpul vizual orizontal este mai mare decât cel vertical, aşa că imaginile filmate aşa sunt mai uşor de urmărit. În plus, rezoluţia este mai bună şi folosirea ambelor mâini reduce mişcarea imaginii.

Lăsarea telefonului deblocat sau fără parolă

Conform celor de la Apple, aproximativ jumătate dintre utilizatori nu îşi asigură telefoanele prin folosirea parolei. Sigur, această tehnică nu vă protejează de hoţi, pentru că telefonul poate fi resetat fraudulos, dar măcar aceştia nu vor avea acces la datele dumneavoastră personale.

Ţinerea telefonului în mână

Mulţi dintre utilizatori nu realizează faptul că iPhone-urile sunt o marfă foarte căutată de hoţi, pentru că pot fi valorificate uşor şi rapid pe piaţa neagră. Cererea este mare, iar studiile arată că în jur de 40% din furturile din marile oraşe implică dispozitive mobile. Ţineţi telefonul în buzunare care nu pot fi accesate uşor atunci când nu îl folosiţi.

VEZI SI:

iPhone 6, tot mai aproape de apariţie. Specificaţiile tehnice au apărut pe Internet

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cum arată, de fapt, buletinul de vot la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Află totul despre votare
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
O nouă nebunie pe TikTok. Ferește-ți copiii de așa ceva!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-au tăiat banii. Ordin revoltător venit în România de la Primărie: Pedeapsă colectivă!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Topul celor mai sigure țări în cazul unui conflict global. Unde să ne refugiem în cazul celui de-al Treilea Război Mondial
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile