Cele mai frumoase ecranizări care ne aşteaptă în 2017

Anul viitor aduce un număr consistent de filme bazate pe cărți. Jennifer Lawrence a terminat cu "ocurile Foamei", dar joacă într-un nou film bazat pe o trilogie literară, "Red Sparrow".

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 09:14
Cele mai frumoase ecranizări care ne aşteaptă în 2017

„Red Sparrow”, 10 noiembrie 2017

Jennifer Lawrence a terminat cu „Jocurile Foamei”, dar joacă într-un nou film bazat pe o trilogie literară. „Red Sparrow” este prima carte din trilogia 2Red Sparrow”, scrisă de fostul agent CIA Jason Matthew (doar primele două cărți au fost publicate până acum), despre o spioană rusoaică din zilele noastre. Darren Aronofsky regizează.

„Legea nopţii”/”Live by Night”, 13 ianuarie 2017

Să ne pregătim pentru „noul Argo”, deoarece Ben Affleck a scris, a regizat şi joacă în acest film bazat pe romanul lui Dennis Lehane. Pelicula cu gangsteri are o distribuţie impresionantă şi vom avea timp să citim romanul sursă până la premiera românească, programată pe 13 ianuarie 2017.

Povestea se desfăşoară în perioada prohibiţiei, la mijlocul anilor 20’, când traficul ilegal de alcool punea toată puterea în mâinile bandelor de gangsteri, iar legea nu mai ţine pasul.Pentru că suficient curaj şi ambiţie garantau puterea şi banii, Joe Coughlin (Ben Affleck), fiul inpectorului poliţiei din Boston, a renunţat de mult la rigorile legii şi se bucură de beneficiile pe care i le aduce viaţa de infractor.

Dar până şi în rândul proscrişilor există reguli, iar Joe o încalcă pe cea mai importantă, furându-i banii şi amanta unuia dintre cei mai periculoşi mafioţi. Mişcarea se încheie tragic, ducându-l pe acesta pe un drum al răzbunării şi trufiei, direct în inima mafiei din Tampa.

Citeşte şi  Ei au refuzat roluri memorabile şi-au regretat

„Câinele, adevăratul meu prieten”/”A Dog’s Purpose”, 27 ianuarie 2017

Romanul lui W. Bruce Cameron despre un câine care se reîncarnează ne va stoarce probabil lacrimi când Josh Gad va da glas puilor în versiunea cinematografică.

„Câinele, adevăratul meu prieten” prezintă destinul unui devotat patruped care îşi descoperă menirea prin prisma stăpânilor săi, pe care îi învaţă să radă şi să iubească.Redată din perspectiva celui mai simpatic căţel prin vocea lui Josh Gad, povestea de familie îi mai reuneşte în distribuţie pe actorii Britt Robertson, KJ Apa, John Ortiz, Juliet Rylance, Luke Kirby, Peggy Lipton, Pooch Hall şi Dennis Quaid.

„Febra lalaelelor”/”Tulip Fever”, 24 februarie 2017

Deborah Moggach, a cărei carte „These Foolish Things” a inspirat filmul The Best Exotic Marigold Hotel, a scris romanul „Tulip Fever” despre o tânără care are o aventură cu un artist însărcinat să-i picteze portretul în Țările de Jos, în 1600. Actriţa Alicia Vikander joacă (superb, cu siguranţă) în film cu Christoph Waltz în rolul soțulului ei.

„Hidden Figures”, 10 martie 2017

Taraji P. Henson, Octavia Spencer şi Janelle Monae joacă în acest film bazat pe cartea de non-ficțiune scrisă de Margot Lee Shetterly despre matematiciana de culoare ce a lucrat pentru NASA în anii 1960. În centrul acţiunii stă Katherine Johnson (jucată de Taraji P. Henson), tânăra despre care profesorul spune: „Nu am mai văzut o asemenea minte”.Fascinaţi de geniul ei, cei de la NASA au angajat-o imediat după terminarea facultăţi – pe finalul anilor ’50, o vreme în care femeile de culoare erau rareori acceptate în inginerie sau ştiinţă.

Alături de ea, în film, le vom vedea pe Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) şi Mary Jackson (Janelle Monae), alte matematiciene ce au lucrat pentru NASA şi au avut un rol hotărâtor în „Cursa pentru cucerirea spaţiului”, prin aportul adus la succesul misiunii din 1962, în care astronautul John Glenn a realizat primul zbor orbital american în jurul Terrei.

Hidden Figures, din a cărui distribuţie mai fac parte Kevin Costner, Kirsten Dunst şi Jim Parsons, se lansează în România pe 10 martie 2017.

Citeşte continuarea pe eva.ro