Cele mai frumoase flori pe care trebuie să le plantezi în grădină în februarie

Primăvara este asociată cu o viață nouă, după o iarnă lungă și friguroasă, cu copaci fără frunze și plante fără flori. Ce să plantezi în grădina ta, dacă vrei să te bucuri de o curte colorată.

09 feb. 2024, 19:00
Cele mai frumoase flori pe care trebuie să le plantezi în grădină în februarie
Ce flori să plantezi în grădină, dacă vrei să ai parte de o primăvară colorată

Dacă vrei ca primăvara ta să fie una plină de culoare, există multe flori pe care le poți planta în februarie, mai ales sub formă de bulbi. Sunt de ușor de plantat și necesită întreținere relativ redusă. Iată șapte flori pe care le poți cultiva luna aceasta chiar în grădina ta.

Narcise

Narcisele sunt flori clasice de primăvară. Sunt ușor de întreținut și, dacă ai ratat să plantezi bulbii, poți cumpăra narcise în ghiveci de la majoritatea centrelor de grădinărit în această perioadă. Ele trebuie plantate într-un loc cu soare, cu sol bine drenat. Sunt rezistente și vor începe să înflorească la începutul primăverii.

Citește și: Cât de nociv este covrigul pentru organism. Dr. Mihail a făcut un experiment: „Mâncat pe stomacul gol, este o furtună metabolică”

Brândușe

Brândușele sunt printre primele care înfloresc primăvara. Au nevoie de foarte puțină îngrijire odată ce au fost plantate și vor înflori la sfârșitul iernii sau la început de primăvară. Trebuie plantate într-o zonă însorită, fiind potrivite la marginea grădinilor sau pe peluze.

Zambile

Zambilele înfloresc de obicei de la mijlocul până la finalul primăverii, luna februarie fiind ideală pentru a le planta. Amestecă solul cu compost sau gunoi de grajd bine putrezit pentru a adăuga nutrienți. Aceste flori sunt ușor de cultivat, dar necesită udare regulată.

Primule

Primulele sunt cunoscute pentru varietatea lor de culori vibrante. Februarie este luna perfectă din an pentru a le planta și le va permite să înflorească la finalul primăverii și chiar vara. Primulele preferă o locație mai umbrită și un sol umed.

Ghiocei

Ghioceii, vestitorii primăverii, pot înflori în climate mai aspre, așa că luna februarie este un moment grozav pentru a-i planta în grădina ta. Se dezvoltă cel mai bine la umbră parțială și într-un sol bine udat. Este bine să îi plantezi în grupuri pentru că astfel arată impresionant.

Citește și: Motive întemeiate pentru care este extrem de important să mănânci ceapă. E un miracol pentru sănătate

Lalele

O grădină de primăvară nu poate fi completă fără lalele. Chiar dacă sunt plantate în mod tradițional toamna, soiurile cu înflorire timpurie sunt potrivite pentru plantarea în februarie. Au nevoie de o zonă însorită, cu un sol bine drenat. Ele vor înflori la mijlocul primăverii.

Panseluțe

Pentru o explozie de culoare la început de primăvară, panseluțele sunt o alegere excelentă deoare înfloresc la începutul sezonului, oferind o priveliște care îți va tăia respirația. Rezistă foarte bine la îngheț, așa că nu e nevoie să fie mutate în interior, potrivit livingtec.com.