Cele mai grave ACCIDENTE FEROVIARE din istorie. Mii de oameni morţi în câteva secunde

Se spune că transportul feroviar este unul dintre cele mai sigure din lume. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au existat mai multe accidente feroviare, unele dintre ele fiind soldate cu sute sau chiar mii de morţi, potrivit Odee.com. Cauzele şi numărul total de victime sunt prezentate în rândurile de mai jos.

09 feb. 2013, 19:10

Cel mai grav accident al unui tren de mare viteză a avut loc în Germania, în data de 3 iunie 1998.  Trenul 1971 Dahlerau a deraiat în apropierea oraşului Eschede, în districtul Celle din Saxonia Inferioară. Potrivit rapoartelor anchetatorilor, au murit 101 oameni şi 88 au fost răniţi. Cauza principală a accidentului a fost o fisură a uneia dintre roţi, care atunci când s-a rupt, a făcut trenul să deraieze şi să se întoarcă. După ce s-a lovit de un pod rutier, trenul a fost distrus aproape complet,.  

Un alt accident grav a avut loc în anul 1995 în India, când două trenuri s-au ciocnit. Kalindi Express şi Purshottam Express s-au lovit în apropierea oraşului Firozabad. Trenul care venea din Purshottam l-a lovit pe al doilea din spate, când primul a fost nevoit să oprească din cauza faptului că lovise o vacă. În momentul impactului, majoritatea pasagerilor dormeau. Peste 200 de oameni au murit, în timp ce aproximativ 200 au fost răniţi.

Cel mai grav incident feroviar din istorie, soldat cu aproximativ 1.700 de victime, a avut loc în Sri Lanka, în anul 2004, când trenul a fot lovit de un tsunami. Valul creat în urma unui cutremur produs în Oceanul  Indian a lovit un tren care circula pe marginea apei.

Trenul cunoscut ca Regina Liniei Maritime, lega oraşele Colombo şi Galle. Accidentul a avut loc la data de 26 decembrie 2004, într-o zi de duminică, la ora 9:30 dimineaţa, când aproximativ 1.500 de pasageri care au plătit bilet şi un număr necunoscut de călători clandestini se aflau în interiorul vagoanelor.

Teribilul accident a avut loc în satul Peraliya, aproape de oraşul Telwatta, când vehiculul a fost lovit de primul val seismic, care a atins coasta Sumatra, din Indonezia. Trenul era în haltă în momentul în care apa începuse să inunde plaja. Sute de localnici, crezând că trenul este sigur pe şine, s-au urcat pe vagoane pentru a nu fi luaţi de apă. Alţii au stat în spatele lui, în speranţa că vagoanele le vor oferi protecţie. Primul val a inundat vagoanele şi a creat panică printre pasageri. Al doilea, mult mai mare, a făcut trenul să deraieze şi l-a lovit de copacii şi de casele din apropierea şinelor.

Cele opt vagoane au fost atât de pline cu oameni, încât uşile nu au putut fi deschise. Apa a pătruns în vagoane, înecând toţi pasagerii. Potrivit oficialilor, valul tsunami a avut o înălţime de aproxiamtiv 9 metri, ceea ce a făcut că apa să fie cu 2 sau 3 metri mai înaltă decât înălţimea trenului.