Cele mai importante vitamine pentru femei. În ce alimente le găseşti

Nevoile nutriționale ale organismului tău se modifică odată cu vârsta, de aceea este important să știi de ce ai nevoie, pentru a fi sănătoasă. Află care sunt cele mai importante vitamine pentru femei.

RomaniaTV.net
24 iun. 2015, 13:05
Cele mai importante vitamine pentru femei. În ce alimente le găseşti

Vitaminele sunt substanțe esențiale pentru sănătate, care participă la toate procesele din organism. Fiecare vitamina îndeplinește o anumită funcție și trebuie să știi că nu există un aliment care să conțină toți nutrienții necesari, de aceea diversitatea este importantă. Cu excepția vitaminei D, corpul uman nu poate produce vitamine, potrivit webmd.com.

Alimentele secrete pentru o sănătate de fier

Vitamina A

Vitamina A este un antioxidant care îți întărește sistemul imunitar, îți îmbunătățește vederea, reduce riscul apariției bolilor cardiace și încetinește îmbătrânirea. În doze mari, însă, poate deveni toxică, de aceea nu trebuie să depășești cantitatea recomandată de medic. O găsești în mocrovi, cartofi dulci, legume cu funze verzi, dovleac, caise uscate, pește, mango sau pepene galben, dar și sub formă de suplimente.

Vitamine esenţiale pentru o minte ageră

Vitamina B

Cele 8 vitamine din complexul B mențin metabolismul, tonifiază mușchii și au grijă de sănătatea creierului, potrivit womenshealthmag.com. Pentru femeile tinere, vitamina B9 (acidul folic) este foarte importantă, deoarece menține celulele roșii în formă maximă și protejează împotriva cancerului.

Citeşte mai mult pe unica.ro.