Vitamine esenţiale pentru o minte ageră

Substanţe organice cu structură chimică diversă, vitaminele sunt esenţiale pentru corpul uman, pentru că asigură dezvoltarea, creşterea şi buna funcţionare a acestuia. Se găsesc în legume, fructe şi unele produse alimentare, dar pot fi administrate şi sub formă de suplimente, recomandate de medic.

RomaniaTV.net
08 mai 2015, 09:08
Vitamine esenţiale pentru o minte ageră

În cele ce urmeează, îți vom prezenta cele mai bune vitamine pentru funcționarea optimă a creierului, cât și pentru menținerea unui organism sănătos.

Magneziu

Magneziul stimulează o serie de procese metabolice și intervine în producerea de neurotransmițători, fiind un nutrient esențial pentru un creier activ și sănătos. De aceea, doza zilnică recomandată de magneziu este cuprinsă între 300 și 350 de miligrame.

Citeşte şi Suplimentele alimentare şi cancerul: Ce riscuri ascunse prezintă consumul de suplimente

Totodată, include în alimentația ta cele mai bogate surse de magneziu precum: migdale, susan, cereale integrale, cacao, soia, orez brun, spanac, năut, pătrunjel sau ouă.

Citeşte şi Nutrienţii din alimente care-ţi protejează creierul

Glucide

Consumul de carbohidrați sănătoși asigură organismului energia de care are nevoie. Totodată, aceste glucide stimulează producția de insulină și de aminoacizi, precum triptofan, esențiali pentru relaxare și reducerea nivelului de stres, unul dintre cei mai mari inamici ai creierului.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.