Cele mai neinspirate topping-uri pentru salată. Ce să alegi în locul lor

Aceste opţiuni par inocente la prima vedere şi poate chiar crezi că sunt prietenoase cu dieta ta. Dar variantele de mai jos, de fapt, îţi sabotează planurile de a avea o alimentaţie sănătoasă.

RomaniaTV.net
07 dec. 2015, 10:26
Cele mai neinspirate topping-uri pentru salată. Ce să alegi în locul lor

Atunci când mănânci o salată sănătoasă şi consistentă, aceasta îţi va „inunda” celulele tale cu antioxidanţi, vitamine şi minerale – asta până când o transformi într-o glumă, adăugând tot felul de topping-uri care îţi păcălesc silueta şi sabotează valoarea nutriţională a altor ingrediente diet-friendly.

Pentru a evita aceste greşeli, citeşte mai jos recomandările nutriţioniştilor de top.

1. Fructele uscate

Ar trebui să eviţi merişoarele deshidratate sau feliuţele de mango deshidratat, explică nutriţioniştii americani. Fructele uscate îşi pierd conţinutul de apă şi conţin multe calorii în procesul de deshidratare. De asemenea, fructele uscate conţin adaosuri de ulei şi zaharuri.

Cea mai bună variantă: Dacă vrei să adaugi ceva dulce în salata ta, încearcă struguri proaspeţi, mere sau afine, pentru a te bucura de un plus de fibre alimentare. Desigur, toate fructele proaspete – de la portocale, până la ananas – sunt variante bune pentru salate.

Citeşte şi  Ai mânca aşa ceva? Pizza cu topping „mişcător”, în Japonia VIDEO

2. Nuci şi seminţe sărate sau prăjite

Acestea sunt de regulă prăjite în grăsimi nesănătoase (uleiuri vegetale râncede), care sunt teribil de nocive pentru inima şi corpul tău. În plus, aceste nuci şi seminţe sărate ori prăjite au un conţinut extrem de ridicat de grăsime şi au multe calorii, iar excesul de sare pe care ţi-l oferă îţi influenţează tensiunea arterială.

Cea mai bună variantă: Caută nuci şi seminţe crude, nesărate. Acestea îţi vor oferi o doză sănătoasă de proteine şi grăsimi şi sunt o sursă excelentă de vitamine din complexul B, care sunt esenţiale pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos. O variantă chiar mai bună sunt seminţele şi nucile încolţite.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.