Cele mai populare metode de COPIAT la examene GALERIE FOTO

În sesiune, în timp ce unii preferă să înveţe, alţii se gândesc mai mult la cum să-şi pregătească celebrele copiuţe. De la an la an, elevii şi studenţii descpperă noi metode care să îi ajute să treacă cu bine de examene.

RomaniaTV.net
12 iun. 2016, 05:31

Iată câteva dintre cele mai populare metode de copiat.

Cum să copiezi la examene cu telefonul mobil şi ShMessenger

Spre deosebire de fituica mobila, aceasta metoda presupune sa ai un prieten care sa te ajute (sa stie sa-ti rezolve subiectele), in afara salii de examen.

ShMessenger este un Yahoo Messenger gratuit pentru telefoane mobile. Ceea ce il face mai tare decat alte programe este ca poate trimite si poze.

Adica tu primesti subiectele, le faci repede o poza (direct din ShMessenger) si o trimiti prietenului tau online. Acesta se uita pe subiecte si iti scrie rezolvarile.

Copiuţe pe talpa pantofului sau la ciorap.

Copiuţele de pe talpa pantofului sunt una dintre cele mai sigure metode, cu cel mai mic risc de a fi prins.

Înainte de examen, iti lipesti fituica de talpa piciorului, dar nu cu lipici, ci tragi peste ea un scoci. Scoci-ul are două roluri: sa-ti tina fituica lipita de pantof si sa nu ti se murdareasca fituica cand mergi cu ea pe pantof. Important este să lipeşti bine fiţuica de pantof ca să nu se desprindă. In timpul examenului stai picior peste picior si vei putea vedea ce scrie pe fituici.

În combinatie cu metoda asta este fituica la ciorap.

Casca Wireless

Una dintre cele mai tari tehnici de copiat este casca wireless. Aceasta se introduce in ureche si este complet invizibila, neputând fi văzută de catre profesor sau alti colegi.

Casca se poate „lega” de un telefon sau de un mp3 player si poti auzi in ureche exact colegul care te ajuta sau inregistrarea MP3 facuta de acasa.

Metoda pixului cu ultraviolete

Pe scurt, e vorba despre un pix cu care daca scrii, nu se vede nimic. La capatul lui are o lumina mov pe care daca o pui peste foaie vezi ce ai scris.

Metoda sticlei de suc

Ai nevoie de o imprimanta color şi de oarece îndemânare în Photoshop pentru a „măslui” o etichetă care să pară originală. Pe ea nu vei scrie, însă, ingredientele băuturii şi alte date ce se regăsesc în mod normal pe etichetă, ci tot ce ai nevoie ca să treci examenul. Tot ce trebuie să faci apoi este să lipeşti eticheta sticlei. Succes.

Metoda „Pe sub banca”

Tot ce trebuie să faci este să iei o foaie A4 sau mai mica si să scrii pe ea tot ce ai nevoie. La final o lipesti sub banca.

Apoi, cand ai nevoie sa afli ceva, te faci ca scapi pixul pe jos si cat esti sub banca ridici capul si te uiti. Nu sta prea mult, pentru ca ai putea da de banuit.

Daca totusi vrei sa stai mai mult timp sub banca, vino cu mai multe pixuri, si fa-te ca le scapi pe toate. In felul asta, s-ar presupune ca ai avea mai mult timp sa le ridici.

Daca nu dai de banuit, profesorul nu va avea cum sa iti vada foaia lipita sub banca, nici daca te cauta in banca.

Metoda asta presupune sa scrii pe foaie tot ce ai. Daca vrei ceva similar, dar sa fie mai mult un suport pentru fituici (ca niste buzunare), vezi metoda buzunarul de fituici.

Metoda „Fiţuica colorata”

Tot ce trebuie să faci este să pregăteşti copiuţele şi să le ţii în palmă. Daca scrii cu negru pe alb si o tii in palma, chiar si de la o distanta mare se va vedea.

În schimb, daca le faci de culoarea palmei si scrii pe ele cu maro, atunci nu vor putea fi vazute de la distanta. Chiar si daca o pui pe banca se va vedea foarte greu.

Fiţuici cu scris invizibil

Se ia o foaie de A4 si un pix fara pasta. Adica un pix care nu scrie deloc. Se scrie cu pixul pe foaie, apasand tare, dar nici sa rupi foaia. Pixul va lasa urme care vor fi cu greu vizibile, iar de departe foaia pare complet goala. Cand copiezi e bine sa stai langa geam ca sa ai lumina, pentru ca se vede bine in lumina.

Copiuţele din interiorul pixului

Ideea la aceasta metoda este sa ascunzi complet o copiuta in interiorul unui pix.

Metoda genţii

E cea mai indicata la examenele la care supraveghetorul solicita studentilor ca toate materialele sa fie puse pe jos. Daca aveti o geanta mai mica poate fi transformata intr-o ascunzatoare ideala. Lasati-o goala si puneti copiuta fix pe fundul gentii. Bineinteles, cu geanta deschisa. De la distanta nimeni nu-si poate da seama daca respectiva geanta este inchisa sau deschisa. Functioneaza mai ales cu acea specie de asistenti sau profesori pentru care deplasarea prin sala de examen constituie o corvoada inutila.

Citeşte şi Măsură EXTREMĂ anti-copiat: examen în pielea goală. Unde a fost posibil aşa ceva

Pentru mai multe idei, vezi GALERIA FOTO