Cele mai rasiste ţări din lume. Vezi şi care este cea mai tolerantă

India, Iordania, Bangladesh-ul şi Hong Kong-ulse numără printre cele mai rasiste ţări din lume, potrivit unui studiu recent al World Values.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 17:04
Cele mai rasiste ţări din lume. Vezi şi care este cea mai tolerantă

În cadrul studiului World Values Survey realizat pentru The Washington Post au fost intervievaţi oameni din peste 80 de ţări de pe tot globul. Ei au fost întrebaţi ce fel de vecini nu le-ar plăcea să aibă.

Peste 40% dintre persoanele intervievate în India (43,5%), Iordania (51,4%), Bangladesh (70%) şi Hong-Kong (70%) au spus că nu le-ar plăcea să aibă vecini de rase diferite faţă de cea a lor, scrie The Sun.

Coreea de Sud, în ciuda faptului că este o ţară cu oameni paşnici şi bine educaţi, nu pare dispusă să se „amestece”. Astfel, unul din trei sud-coreeni nu agrează ideea unui vecin de altă rasă. Acest lucru provine în primul rând de la faptul că populaţia crede în unicitatea ei etnică.

Pakistanul este, surprinzător, cea mai tolerantă ţară asiatică, numai 6,5% dintre pakistanezi nedorindu-şi un vecin străin.

În Europa, francezii au părut a fi mai puţin toleranţi cu  străinii, 22,7% dintre respondenţi afirmând că nu ar vrea să aibă vecini de altă etnie.

În schimb, sondajul a mai arătat că Marea Britanie este cea mai tolerantă ţară  faţă de străini, ca şi Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Şi populaţia din ţările Americii de Sud s-a arătat a fi foarte tolerantă faţă de străini, cu excepţia Venezuelei şi a Republicii Dominicane.