Cele mai sănătoase combinaţii alimentare

Combinaţiile de alimente considerate sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat.

06 mart. 2014, 06:44
Cele mai sănătoase combinaţii alimentare

1. Fasole şi roşiiAtunci când sunt consumate împreună, cele două alimente sporesc aportul de fier din organism, care este benefic atât pentru creier, cât şi pentru buna funcţionare a muşchilor, scrie doctorulzilei.ro.

2. Ceai verde și lămâieCeaiul verde conține substanțe extrem de puternice, flavonoide, care protejează inima și previn cancerul. Flavonoidele din ceai sunt mult mai bine absorbite de organism în prezența sucului de lămâie, bogat în vitamina C.

Citeşte şi Combinaţii de alimente pe care le faci şi tu, dar care îţi deteriorează sănătatea

3. Somon şi turmeric. Turmericul este un condiment cu puternice proprietăți antiinflamatorii și de vindecare. Somonul este sărac în carbohidrați și bogat în proteine. Atunci când aceste două alimente sunt combinate, acizii grași din somon sunt stimulaţi și apără sistemul nervos de efectele îmbătrânirii.

4. Broccoli și muștarBroccoli este o sursă excelentă de vitamina C, antioxidanţi şi sulforafan. Acest nutrient are proprietăţi anticancerigene şi antidiabetice. Sulforafanul este mai bine absorbit de organism în prezenţa compuşilor chimici care se găsesc în muştar. Enzimele din muştar combat infecţiile bacteriene ale tractului urinar, sistemului excretor şi digestiv.

Citeşte şi Fructe şi legume bogate în antioxidanţi. Iată ce trebuie să mănânci zilnic