Cele mai sănătoase dulciuri care ajută la pierderea în greutate

Cele mai sănătoase dulciuri pentru siluetă provin din surse naturale, sunt cât mai puțin procesate și conțin cât mai puțin zahăr.

28 sept. 2021, 23:43
Cele mai sănătoase dulciuri care ajută la pierderea în greutate

Cele mai sănătoase dulciuri care te pot ajuta să obții o siluetă armonioasă sunt cele care sunt făcute din ingrediente naturale și care păstrează o aromă puternică și un gust intens.

Untul de arahide

Untul de arahide are mai multe beneficii pentru sănătate, în afară de gustul delicios și textura fină, acest aliment cremos oferă o combinație ideală între fibre și proteine, ceea ce îl face și foarte sățios. Chiar dacă este un preparat cu un gust asemănător unei creme foarte calorice, untul de arahide conține grăsimi sănătoase și foarte puțin zahăr, de aceea o douăă lingurițe sunt îndeajuns să-ți astâmpere pofta pentru dulciuri.

O porție de unt de arahide conține 3 mg de antioxidant sub formă de vitamina E, 49 mg de magneziu pentru construirea oaselor, 208 mg de potasiu benefic pentru mușchi și 0,17 mg de vitamina B6 care ajută la creșterea imunității. Un studiu a constatat chiar că două linguri de unt de arahide de aproximativ cinci ori pe săptămână poate reduce riscul de a dezvolta diabet cu 30%.

Bananele

Bananele pot constitui un desert sănătos, mai ales dacă le consumi făcute piure, sau așezi felii de banane pe pâine prăjită sau le pui într-un amestec din fulgi de ovăz cu iaurt. Posibilitățile sunt nelimitate! Amidonul rezistent și zaharurile naturale din banane funcționează împreună pentru a furniza energie pe tot parcursul dimineții. Sunt, de asemenea, pline de vitamine și minerale și te ajută să-ți potolești pofta de dulce.

Ciocolata neagră

Ciocolata a fost un deliciu popular de când mayașii s-au bucurat să-și condimenteze băuturile încă din anul 2000 î.Hr. Încă prețuim ciocolata astăzi și o consumăm toate formele sale, de la băuturi aromate până la bomboane apetisante. Nu numai că este un desert gustos, dar ciocolata neagră are și o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

Pentru a fi considerată „ciocolată neagră”, ciocolata trebuie să conțină cel puțin 50% cacao, unt de cacao și zahăr. Cu cât ciocolata este mai întunecată, cu atât obțineți mai multe beneficii posibile pentru sănătate.