Cele mai tari superstiții despre pantofi. Cum ar trebui să îi porți ca să ai parte de tot norocul din lume

În toate culturile și în toate regiunile de pe acest glob există superstiții și credințe care fac referire la pantofi. Multe dintre ele ne spun cum ar trebui să îi purtăm sau ce ar trebui să facem cu ei, astfel încât să ne atragem norocul de partea noastră.

09 mai 2023, 17:21
Cele mai tari superstiții despre pantofi. Cum ar trebui să îi porți ca să ai parte de tot norocul din lume

Despre pantofi există nenumărate superstiții care variaza în funcție de regiune. Ele apar într-o formă sau alta la toate popoarele lumii, iar în unele locuri pantofii au fost transformați în obiecte cu puteri magice. Multe dintre superstițiile despre pantofi se referă la încălțămintea foarte veche care este investită cu o încărcătură de-a dreptul  mistică.

Citește și: Tradiții și superstiții. Motivul pentru care nu este bine să te căsătorești în luna Mai. Preoții aruncă bomba

Cu siguranță, măcar o dată în viața, bunica sau mama ți-au spus să nu stai încălțat în pat. Poate că îți imaginai că spun acest lucru strict din rațiuni de curățenie și igienă, însă lucrurile nu se rezumă doar la acest lucru. Una dintre cele mai timpurii superstiții legate de pantofi se refertă tocmai la acest aspect. Se spune că dacă te urci încălțat în pat îți atragi ghinion și accidente teribile.

Dacă cineva din familia ta pleacă de acasă definitiv, se mută sau se căsătorește se spune că ar trebui să arunci după el cu un pantof vechi, astfel încât să aibă parte de noroc în noul drum pe care îl pornește în viața.

Cele mai interesante superstiții despre pantofi

La români, superstițiile mai spun că nu este bine să faci cadou unui priete încălțări, pentru că riști să se destrame prietenia voastră. Cu atât mai puțin, nu este indicat să faci cadou o pereche de încălțări vechi, purtate deja de tine. Dacă descoperi că ai umblat cu o pereche de pantofi care erau găuriți, în popor se spune că vei câștiga o grămadă de bani.

Dacă ai o pereche de încălțări mai vechi pe care încă o adori, ar fi bine să o porți vinerea. Acest lucru îți va aduce noroc și te va feri de pagubele și relele care ne pândesc în zilele de vineri.

Niciodată nu ar trebui să te încalți cu pantoful stâng în piciorul drept sau invers, pentru că vei avea parte de foarte mult ghinion și totul va merge pe dos în ziua respectivă.

Mai există și alte zicale cu privire la pantofi, de exmplu, dacă se desface șiretul de la pantoful drept înseamnă că cineva te vorbește de bine sau un prieten se gândește la tine. În schimb, dacă se întâmplă acest lucru cu pantoful stâng, înseamnă că ești bârfit și vorbit de rău. De asemenea, pune-ți o dorință când legi șireturile altcuiva. Sunt mari șanse să se împlinească!

Citește și: De ce să nu păstrați niciodată bancnotele rupte. Superstiții cutremurătoare pentru care există soluții simple și eficiente