Cele mai trăsnite idei pentru a rămâne veşnic pe pământ: Te transformi în copac sau într-un diamant

Dacă vrei ca lumea să îşi amintească de tine după ce mori, ai la îndemână mai multe opţiuni nebuneşti, printre care să te "transformi" în ceva inedit.

RomaniaTV.net
23 aug. 2013, 06:08
Cele mai trăsnite idei pentru a rămâne veşnic pe pământ: Te transformi în copac sau într-un diamant

Iată ce poţi face după moarte:

1. Să te transformi în copac

După moarte, poţi alege să devii copac. De exemplu, există „urne bio”, în care se pune cenuşa omului. Aceasta se amestecă cu seminţele unui arbore, într-o capsulă făcută din coaja nucii de cocos, celuloză şi turbă. Cenuşa ta va deveni parte din copac în timp ce acesta se dezvoltă. Mai mult, poţi să alegi ce arbore vrei să fii, la preţul de doar 200 de dolari.

2. Să te transformi într-un disc de vinil

După ce mori, cenuşa ta poate fi transformată, adică presată, într-un disc de vinil. Poţi să alegi şi ce muzică să fie imprimată pe disc sau chiar vocea ta. Această opţiune este mult mai scumpă, însă – 3.000 de dolari.

3. Viaţa de apoi… virtuală

Există mai multe aplicaţii care permit managementul vieţii de apoi. Site-ul „If I die”, de exemplu, oferă posibilitatea ca trei oameni să confirme că posesorul unei pagini de Facebook este mort şi să acceseze pagina.

4. Să te îngheţi

Poţi alege să te îngheţi. O companie suedeză îţi îngheaţă corpul la -18 grade Celsius. Apoi, cosciugul tău este scufundat în azot lichid. Sicriul şi corpul vor fi supuse apoi unor „vibraţii uşoare” şi…în cele din urmă, vor deveni ţărână. Poţi alege ca sicriul să fie realizat din amidon de porumb sau de cartofi – vă veţi transforma în compost în şase luni – 1 an. Firma va planta, apoi, un copac deasupra mormântului, pentru a absorbi nutrienţii.

6. Să devii mumie

În ziua de azi mumiile nu mai sunt doar pentru faraoni. O companie din străinătate te poate mumifica, dacă doreşti, precum egiptenii antici. Şi, precum Tutankhamon, poţi avea şi mască mortuară.

7. Să te transformi în diamant

Diamantele sunt veşnice, spune o vorbă, şi poţi deveni şi tu la fel dacă alegi să îţi transformi carbonul din corp într-un diamant albastru, alb, roşu, verde sau galben. Compania care se ocupă de acest proces îţi va lua cenuşa şi o va transforma în diamant, care poate fi purtat apoi pe un inel sau pe un colier. În funcţie de carate, preţul variază între 2.500 de dolari şi 20.000 de dolari. Mai mult, puteţi alege acest serviciu şi pentru animalele de companie.

8. Să devii un recif marin

Dacă îţi place marea foarte mult, după moarte poţi ajunge să…locuieşti în ea. O companie străină îţi va pune cenuşa într-un recif rotund, făcut din ciment. Reciful va fi personalizat cu mesaje, amprente şi tot soiul de amintiri şi în cele din urmă va fi acoperit de viaţa marină. Preţul variază între 3.000 – 7.000 de dolari.