Cele trei alimente care redau tinereţea mâinilor

Pentru cele mai multe femei, mâinile sunt oglinda lor, motiv pentru care dau o importanță aparte îngrijirii lor. Dar asta nu înseamnă că trebuie cheltuite sume importante de bani pe tratamente, ci poți să le redai tinerețea singură, cu o cremă preparată acasă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2017, 14:00
Cele trei alimente care redau tinereţea mâinilor

Greșeli în îngrijirea mâinilor

Probabil nu o dată ai auzit că vârsta unei femei poate fi prezisă doar uitându-te la palmele ei. Ei bine, asta este cât se poate de adevărat. Mâinile păstrează urmele neatenției tale, cum ar fi expunerea la soare fără protecție solară (da, nu doar fața trebuie protejată de razele UV) sau folosirea fără mănuși a unor substanțe chimice puternice.

Cel mai bun mod de a preveni pigmentarea mâinilor și îmbătrânirea lor este utilizarea zilnică a unei loțiuni cu protecție solară și a unei creme care să le protejeze pe perioada sezonului rece. Dar, în cazul în care daunele sunt deja vizibile, poți prepara o mască simplă, chiar la tine acasă. Aceasta hidratează și luminează, în timp ce exfoliează straturile superioare ale pielii.

De ce ingrediente ai nevoie

Deși rezultatele sunt uimitoare, pentru această rețetă nu ai nevoie decât de trei produse, o parte din ele regăsindu-se cu siguranță în cămara ta.

Ai nevoie de:

– un sfert de cană de orez fiert în prealabil

– o jumătate de lingură de nectar de agave (îl găsești în farmaciile naturiste sau în supermarket)

– o jumătate de lingură de suc de lămâie

Citeşte şi  Trucuri de frumuseţe pe care e musai să le ştii

Într-un blender, combină toate aceste ingrediente și mizează până când obții o cremă omogenă. Apoi, masează palmele cu mișcări circulare scurte. Urmează acest procedeu timp de un minut sau două, după aceea clătește cu apă caldă. La final, nu uita să folosești protecția solară.

La ce mai poți folosi rețeta

Poți utiliza un tratament similar pentru față, dar, în cazul în care sucul de lămâie se simte un pic prea puternic, poți dilua cu puțină apă. Aplică pentru a curăța tenul, evitând zona ochilor, și clătește cu apă caldă. Ulterior, folosește o cremă hidratantă. În mod ideal, acest tratament ar trebui să fie făcut înainte de culcare, căci sucul de lămâie poate da o anumită sensibilitate pielii, când intră în contact cu lumina soarelui.

Veninul de albine – ideal pentru ten