Celebra aplicaţie TikTok a fost interzisă în India. Ce a motivat decizia autorităţilor de la New Delhi

Autorităţile de la New Delhi, India au deci să interzică 59 de aplicaţii din China, printre care şi celebra aplicaţie TikTok, folosită de peste un miliard de persoane de pe tot globul. Indienii a invocat motive de securitate naţională şi îngrijorare privind respectarea vieţii private.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 05:29
Celebra aplicaţie TikTok a fost interzisă în India. Ce a motivat decizia autorităţilor de la New Delhi

Comunicatul de presă emis de Ministerul Tehnologiei şi Informaţiei transmite că oficialii au primit „numeroase dovezi care ridică îngrijorări din partea cetăţenilor în ceea ce priveşte securitatea datelor şi riscul pentru confidenţialitatea referitoare la funcţionarea anumitor aplicaţii”.

Citeşte şi: Tragedie în social media. S-a sinucis una dintre vedetele TikTok-ului, o dansatoare înnăscută

Mai mult decât atât, autorităţile indiene au motivat faptul că acţiunea de interzicere a aplicaţiilor va „proteja interesele utilizatorilor de telefonie mobilă şi de internet din India”.

Aplicaţia TikTok se bucură de un succes imens, mai ales în rândul tinerilor, fiind utilizată de peste un miliard de persoane de pe tot globul. Un număr mare de utilizatori provin din India. În total aplicaţia a înregistrat cota de 2 miliarde, dintre care cea mai mare piaţă este în India cu peste 611 milioane de descărcări.

Interdicția aplicaţiilor vine în condițiile în care tensiunile militare dintre cele două țări continuă să escaladeze, în urma confruntărilor de frontieră de la începutul acestei luni care s-au soldat cu cel puțin 20 de soldați indieni morți, scrie CNN. Mulți indieni au cerut boicotarea bunurilor și serviciilor chineze, în special din industria tehnologică dominantă din China.