Celebra statuie a băieţelului care urinează, din Bruxelles, va avea un corespondent feminin, la Nantes. Cum arată noua Manneken Pis

Cu siguranţă vă este cunoscută celebra statuie a băieţelului care urinează, din Bruxelles. Începând cu data de 8 august, o statuetă similară va putea fi văzută la Nantes. Mai exact, este vorba despre corespondentul feminin al celebrei statuete belgiene, opera sculptoriţei Elsei Sahal. Manneken Pis de sex feminin va fi amplasată în Piaţa Regală din oraşul francez Nantes, potrivit bigcitylife.fr.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 14:07

Lucrarea, care reprezintă un organ sexual feminin urinând, ascunde, conform autoarei sale, un mesaj ideologic menit să contracareze „stereotipurile masculine”. Ideea autoarei este clară: „În fluxul continuu al jetului de urină există ideea că şi fetiţele pot urina din abundenţă, la distanţă şi continuu. Iar acest lucru, în mod ironic, se poate întâmpla în spaţiul public, unde doar urina masculină e permisă„.

Citeşte şi Imagini rare cu fostul Papă Benedict al XVI-lea. La 93 de ani a părăsit Vaticanul pentru a-şi vizita fratele de 96 de ani FOTO

Statueta realizată din faianţă emailată roz şi înaltă de 3 m va fi amplasată în fântâna Pieţii Regale din Nantes ca „un omagiu adus figurilor de feminitate triumfătoare care împodobesc acest ansamblu sculptural al secolului al XIX-lea”.