Celebra temă de start-up Windows 95 a fost scrisă pe un Mac de la Apple VIDEO

A fost ani la rând "sunetul care acompania pornirea calculatorului", întodeauna asociat cu Microsoft Windows. Tema, compusă pe calculator pentru cei de la Microsoft, a fost, însă, creată pe un computer Apple Mac.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 10:37
Celebra temă de start-up Windows 95 a fost scrisă pe un Mac de la Apple VIDEO

Asociat cu mediul de operare Microsoft Windows sunetul de „start-up” al PC-urilor a fost compus de celebrul compozitor şi producător Brian Eno, cunoscut pentru colaborări cu formaţii precum U2 sau Coldplay, scrie portalul Newslite.tv.

Acesta a vorbit de curând pentru realizatorii unui reportaj BBC despre momentul în care, în 1994, a fost contactat de designerii de proiect Mark Malamud şi Erik Gavriluk de la Microsoft pentru a compune o scurtă temă muzicală ce urma să fie asociată cu noul mediu de operare Windows 95. Eno a primit o listă de atribute pe care tema de patru secunde urma să le inducă celor care deschideau pentru prima oară Windows 95, printre care „inspiraţional”, „sexy”, „determinat”, „provocator” şi „nostalgic”.

Compozitorul a mai povestit că după acceptarea comenzii a mers acasă şi a compus 83 de teme pentru ca echipa de la Microsoft să aibă de unde alege, toate făcute pe un computer Apple Mac.

Întrebat de ce nu a decis să compună o temă destinată Microsoft pe un PC Eno a replicat: „Nu am niciun PC şi nici n-am folosit vreodată unul pentru că nu le suport!”