Celebru bariton mort pe scenă chiar în timp ce susţinea un concert. Avea 54 de ani

Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit la vârsta de 54 de ani, în urma unui atac de cord. Decesul a survenit chiar în timp ce acesta se afla pe scenă, unde susţinea un concert la un festival de muzică din Ambronay, o regiune din estul Franţei.

24 sept. 2023, 22:33
Celebru bariton mort pe scenă chiar în timp ce susţinea un concert. Avea 54 de ani

Anunţul decesului a fost făcut de centrul cultural din Ambronay

Suntem întristați să anunțăm că baritonul a murit în urma unui atac de cord pe scenă ieri (vineri) seara, în timpul unui concert” la cel de-al 44-lea festival de muzică barocă de la Ambronay„, se arată într-un comunicat al conducerii centrului, potrivit El Mundo.

Ansamblul Cappella Mediterranea și Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena din Ambronay, dirijat de argentinianul Leonardo García Alarcón, când baritonului i s-a făcut rău.

Citeste si 7 zile de doliu la Medellin. A murit ‘cel mai mare artist columbian din toate timpurile’: „Va rămâne pentru totdeauna în inimile tuturor”

De-a lungul carierei sale, Meerapfel a evoluat pe numeroase scene din Europa și America Latină. Printre interpretările sale ca protagonist se numără „Don Giovanni”, „La Bohème” și „Don Carlo”.

Alejandro a fost un înger pe pământ. Înaintea concertului, zâmbetul și buna lui dispoziție au umplut sufletele întregii echipe artistice și ale festivalului„, a declarat García Alarcón, potrivit Mediafax.

Celebru bariton mort pe scenă chiar în timp ce susţinea un concert

Organizatorii festivalului l-au catalogat pe Meerapfel ca fiind „un om de o bunătate nemăsurată„.

Un bariton renumit, Alejandro a fost foarte multă vreme însoțitor al dirijorului argentinian Leonardo García Alarcón și al sopranei Mariana Flores. A cântat de nenumărate ori în Biserica Abbey Ambronay, iar dispariția sa bruscă ne lasă într-o stare de șoc.

Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui, către cei dragi și către artiștii de la Cappella Mediterranea și ai Corului de Cameră Namur și către toți cei care, ca și noi, se simt devastați de dispariția unui om de o bunătate nemăsurată, un artist a cărui modestie și talent excepțional vor rămâne în inimile noastre”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a festivalului.

Citeste si Doliu uriaș în lumea teatrului. O altă mare actriță ne-a părăsit


Calendar 2024
Calendar 2024