Doliu uriaș în lumea teatrului. O altă mare actriță ne-a părăsit

O somitate a teatrului a trecut în neființă, provocând valuri de tristețe în lumea artistică. Gayle Hunnicutt a murit la vârsta de 80 de ani, lăsând în spate o moștenire cinematografică de excepție.

10 sept. 2023, 14:41
Doliu uriaș în lumea teatrului. O altă mare actriță ne-a părăsit
Doliu uriaș în lumea teatrului. O altă mare actriță ne-a părăsit

Gayle Hunnicutt, o actriță americană care a părăsit SUA și a decis să-și construiască o carieră pe scena teatrelor din Marea Britanie și în filmele de peste Ocean, a murit, pe 31 august, la un spital din Londra. Actrița avea 80 de ani, iar moartea ei a fost confirmată de jurnalistul Simon Jenkins, fostul soț al actriței.

Citește și: Vă mai amintiți de actrița din serialul ”Sclava Isaura“. Lucelia Santos, femeia care a cucerit România după Revoluție este de nerecunoscut

Gayle Hunnicutt a părăsit pe veci lumea artistică

Gayle Hunnicutt s-a născut în Texas și a fost căsătorită cu actorul David Hemmings și cu jurnalistul Simon Jenkins. Frumoasa actriță s-a remarcat pentru prima dată interpretând roluri de femei seducătoare în sitcom-uri celebre ale anilor 1960 precum „The Beverly Hillbillies” și „Get Smart”. De asemenea, a fost distribuită în cunoscutul serial american „Marlowe”, alături de James Garner.

După ce s-a mutat la Londra, în 1969, s-a căsătorit cu David Hemmings, un actor britanic cunoscut pentru rolul din filmul „Blow-Up” al regizorului italian Michelangelo Antonioni. Aici a căutat oportunități de a-și demonstra talentul de actriță, încercând să se desprindă de rolurile de femeie fatală care i se oferiseră la Hollywood și care nu o împlineau din punct de vedere profesional. Artista nu și-a dorit să fie ținută minte de oameni ca fiind doar o actriță cu chip frumos și atât, bazându-se foarte mult pe talentul său.

„Simt că am fost foarte norocoasă că am reușit să scap de imaginea de femeie fatală pe care mi-o creaseră filmele americane”, declara ea pentru ziarul The Guardian în 1974.

La începutul aceluiași an, 1969, a refuzat să joace rolul principal feminin într-o adaptare cinematografică de succes a filmului „Contele de Monte Cristo”, alături de Richard Chamberlain. În schimb, a ales să joace într-o versiune teatrală a romanului „Thérèse Raquin” al lui Émile Zola, sperând că-și va consolida statutul de actriță care poate interpreta și roluri dramatice, scrie Washington Post.

Hunnicutt a fost cunoscută de telespectatorii britanici drept femeia cu „cea mai luminoasă față de la televizor”, așa cum afirma Richard Last, un critic de televiziune pentru Daily Telegraph. Se pare că ea ar fi fost și prima Bond Girl, jucând alături de Roger Moore, care l-a succedat pe Sean Connery în rolul 007 în „Live and Let Die” (1973). Ulterior, ea a refuzat rolul pentru că a devenit mamă.

Gayle Hunnicutt a jucat în numeroase producții cunoscute

Actrița a jucat și în drame istorice produse de BBC, în special în rolul enigmaticei Charlotte Stant, fosta amantă a unui nobil, într-o adaptare din 1972 a piesei „The Golden Bowl” a lui Henry James și în rolul țarinei Alexandra, soția țarului Nicolae al II-lea al Rusiei, în saga istorică din 1974 „Fall of Eagles”. A avut roluri principale și în producțiile BBC din 1979: „Peter Pan” și „Hedda Gabler” de Ibsen.

La sfârșitul carierei sale, Gayle Hunnicutt s-a întors în Statele Unite pentru a apărea în ultimele trei sezoane din serialul american „Dallas”, a cărui difuzare s-a încheiat în 1991. A jucat rolul unei englezoaice, Vanessa Beaumont, o fostă iubire a lui a J.R. Ewing. Deși s-a simțit ca acasă în Marea Britanie, a decis să se întoarcă în America, pe care o considera mai conservatoare, date fiind scandalurile sexuale ale fostului său soț, David Hemmings.

Au divorțat la mijlocul anilor 1970, iar câțiva ani mai târziu s-a căsătorit cu ziaristul Simon Jenkins, care lucra la „London Evening Standard”. Actrița a devenit o parte integrantă a scenei sociale londoneze, găzduind petreceri la Palatul St. James și Battersea Power Station. Din păcate, au divorțat în 2009.

Din prima căsătorie a artistei a rezultat un copil, actorul Nolan Hemmings, care a apărut în miniseria „Band of Brothers”. Din a doua căsătorie a mai avut un fiu, Edward Jenkins. De asemenea, Gayle Hunnicutt a fost și bunică a 5 nepoți.

Citește și: Antonella Lualdi, actriţa care a jucat în Columna, a murit