Celebrul caz D.B.Cooper, învăluit în mister timp de 40 de ani, a fost elucidat

Celebrul caz D.B. Cooper, învăluit în mister timp de patru decenii, a fost rezolvat! Una dintre cele mai spectaculoase deturnări de avion are în sfârşit un autor. Asta după ce o femeie a predat autorităţilor obiectele care îl indicau pe unchiul ei drept făptaş.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 16:01
Celebrul caz D.B.Cooper, învăluit în mister timp de 40 de ani, a fost elucidat

Timp de 40 de ani, cazul a fost unul din misterele nerezolvate ale FBI. Cu o noapte înainte de Ziua Recunoştinţei, în 1971, un bărbat care pretindea că se numeşte D.B. Cooper a urcat într-o cursă de la Portland la Seattle şi a deturnat un avion. Individul a luat prizonieri pasagerii şi membrii echipajului şi le-a ordonat să-l asculte pentru a le cruţa viaţa.

Numele D.B.Cooper era inspirat dintr-un erou de benzi desenate. La Seattle, bărbatul a cerut şi a primit 200.000 de dolari şi patru paraşute, în schimbul a 36 de ostatici. Avionul şi-a continuat apoi zborul, iar autorul a dispărut pentru totdeauna după ce a deschis uşa şi a sărit cu o paraşută.

Împovărată de vina de a fi păstrat secretul de familie, nepoata teroristului l-a denunţat pe unchiul ei, Lynn Doyle Cooper, decedat în 1999. Ea a dus FBI-ului obiecte pentru teste ADN. În anii care s-au scurs de la celebra deturnare, FBI a urmărit, degeaba, peste 1.000 de suspecţi.