Celebrul tren Orient Express a ajuns luni în Gara de Nord VIDEO

Celebrul Orient Express a ajuns, luni 3 septembrie 2012, la ora 14.20, în Gara de Nord din Capitală. Pasagerii au la dispoziţie 24 de ore ca să ne viziteze Capitala. Trenul a intrat duminică seara în România şi a avut o primă oprire în staţiunea Sinaia unde călătorii au coborât ca să vadă castelul Peleş. Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre Istanbul.

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 15:40
Celebrul tren Orient Express a ajuns luni în Gara de Nord VIDEO

În 2012, celebrul tren Orient Express tranzitează România în perioada 2 – 10 septembrie, oprind luni dimineaţa, la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, iar luni după-amiaza va ajunge în Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00,  îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Gara de Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50, din Bucureşti Nord, urmând să aibă o oprire turistică de aproximativ 5 ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an (din 2000 şi până în prezent), călătoria cu acest tren special comandat, pe ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia.