Celine Dion, în doliu! Mama ei s-a stins din viaţă la 92 de ani

Celine Dion trece printr-o perioadă grea din viaţă. Mama ei, Therese, s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani, onform AFP, preluată de Agerpres. Informaţia a fost confirmată pe Twitter de premierul din Quebec, Francois Legault.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 20:05
Celine Dion, în doliu! Mama ei s-a stins din viaţă la 92 de ani

 „Marea noastră familie de locuitori ai Quebecului deplânge o femeie remarcabilă, generoasă şi iubitoare care şi-a consacrat întreaga viaţă familiei sale„, a scris Legault.

Avem o singură mamă, iar cea care a crescut şi călăuzit una din cele mai mari voci ale lumii s-a stins„, a transmis la rândul său ministrul patrimoniului canadian Steven Guilbeault.

Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion”, a avut 14 copii, Celine Dion fiind cea mai mică (născută în 1968). Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al Celinei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani.

Therese Dion a avut timp de câţiva ani o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala.

Bunică a 32 de copii, Therese Dion lasă în urmă şi 48 de strănepoţi şi şase stră-strănepoţi.