Autoritățile sunt în alertă. Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a defectat. Anunțul făcut de companie

Reactorul 2 al Centralei Nucleare din Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

10 iul. 2021, 20:12
Autoritățile sunt în alertă. Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a defectat. Anunțul făcut de companie

Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a defectat. Anunțul a fost făcut sâmbătă după-amiază de Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă.

Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a defectat. Anunțul făcut de companie

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Producţia brută de energie electrică a celor două reactoare a fost de peste 2,88 milioane MWh, în primul trimestru al anului.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 10 iulie 2021, ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, arată compania.

Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând conform proiectului, anunţă compania.

”Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN”, precizează compania.

Nuclearelectrica a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 234,465 milioane lei, în creştere cu 9% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au fost în primele trei luni ale acestui an de 683,5 milioane lei, cu 9,3% mai mari faţă de cele din aceeaşi perioadă din 2020.

Citește și: Alertă la nivel înalt. Un jandarm de la centrala Cernavodă, găsit împuşcat în cap! Parchetul a declanşat o anchetă
Nuclearelectrica are o capitalizare de 8,23 miliarde lei.

În urmă cu trei săptămâni o defecțiune la un recipient de clor a fost semnalată pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, iar un muncitor a fost dus la spital pentru investigații medicale, a anunțat, marți, Societatea Națională Nuclearelectrica.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalației nuclearo-electrice, la stația de clorinare, au avut loc marți ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

Citește și: Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, transportat la spital
 


loading...