Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, transportat la spital

Incident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. La stația de clorinare au avut loc ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor, iar un muncitor a fost transportat la spital.

15 iun. 2021, 10:07
Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Un muncitor, transportat la spital

Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Pe platforma CNE Cernavodă, la staţia de clorinare, au avut loc marţi uşoare scăpări de clor, ca urmare a defectării unui recipient de clor, însă situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, a anunţat Nuclearelectrica.

Incidentul a avut loc în afara instalaţiei nuclearo-electrice (zona non-radiologică) şi nu a afectat operarea unităţilor de la CNE Cernavodă.

Citeşte şi: Alertă la nivel înalt. Un jandarm de la centrala Cernavodă, găsit împuşcat în cap! Parchetul a declanşat o anchetă

„Situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat”, se mai arată în comunicat.

Un angajat care lucra la stația de clorinare și care se afla în incintă la momentul producerii defecțiunii a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol, a mai transmis Nuclearelectrica.

„Un lucrător care efectua proceduri specifice la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol”, a mai anunţat Nuclearelectrica.

Incidentul s-a petrecut în afara instalației nuclearo-electrice și nu a pus în pericol activitatea centralei de la Cernavodă.

Citeşte şi: Prăpăd în urma ploilor torențiale în mai multe localităţi. Noi alerte de ploi torenţiale, emise de ANM