Centrele Spa din Egipt nu vor mai avea personal masculin. Cum au reacţionat clientele

Centrele spa situate în hotelurile din Egipt nu vor mai primi de acum înainte angajaţi de sex masculin, în baza unei decizii a Ministerului Turismului care încearcă să pună capăt denunţurilor de hărţuire venite din partea clientele.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 20:41
Centrele Spa din Egipt nu vor mai avea personal masculin. Cum au reacţionat clientele

„Multe turiste, mai ales cele din Rusia, s-au plâns că sunt hărţuite în centrele spa în care lucrează terapeuţi de sex masculin, fapt pentru care am decis să le interzicem bărbaţilor să lucreze în aceste centre”, a explicat, pentru agenţia spaniolă de presă, ministrul egiptean al turismului, Hisham Zazu.

Ministrul a emis un ordin care le interzice bărbaţilor să lucreze în centrele spa din hoteluri, ceea ce practic constituie o interdicţie pentru majoritatea centrelor de frumuseţe de acest tip, care în mod normal se află în hoteluri.

Angajaţii spa din Egipt consultaţi de EFE nu cunoşteau decizia emisă duminică de ministrul turismului, însă şi-au exprimat temerea că afacerea lor va avea de suferit.

O angajată de la Mandara Spa din luxosul hotel JW Marriot din Cairo, care a cerut anonimatul, a declarat că această decizie poate conduce la pierderea unei părţi din clientelă. „Avem fizioterapeuţi bărbaţi care sunt foarte specializaţi în munca lor, fapt pentru care, dacă trebuie să plece, vom pierde clienţi care caută profesionalismul lor”, a spus aceasta.

Pe de altă parte, potrivit unui fizioterapeut de la Hotelul Hilton din Luxor, care a cerut anonimatul, numărul turiştilor şi clienţilor va rămâne acelaşi la centrul în care lucrează, deoarece totdeauna a existat o separaţie între persoanele de sex opus.

Denunţurile de hărţuire sexuală, atât din partea femeilor egiptene, cât şi din partea celor străine s-au înmulţit în această ţară după plecarea de la putere a lui Hosni Mubarak în februarie 2011, potrivit unor organizaţii ale societăţii civile.

Hărţuirea sexuală este o „problemă endemică a societăţii egiptene, care nu le afectează numai pe femeile bogate care merg la hoteluri de lux”, potrivit directorului Iniţiativei egiptene pentru drepturile omului, Hosam Bahgat.