Incendiu devastator în mallul „My Place” din Braşov. Cel mai în vogă club, mistuit de flăcări VIDEO

Centrul comercial My Place, din Braşov, situat în apropierea gării din municipiu, a luat foc, luni seară. Flăcările care au cuprins acoperişul au atins câteva zeci de metri înălţime. Toţi angajaţii şi cumpărătorii au fost evacuaţi de către pompieri. Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a declarat că incendiul a izbucnit de la Clubul Kasho. Pompierii vor rămâne în zonă în cursul nopţii întrucât focul arde mocnit şi este foarte mult fum.

17 dec. 2012, 17:51
Incendiu devastator în mallul „My Place” din Braşov. Cel mai în vogă club, mistuit de flăcări VIDEO

UPDATE, ora 22.00: Incendiul de la complexul comercial situat în apropierea gării din municipiul Braşov a fost localizat, însă pompierii vor rămâne în zonă în cursul nopţii întrucât focul arde mocnit şi este foarte mult fum, existând pericolul să reizbucnească. Pompierii au intervenit cu zece autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu trei autoscări, fiind chemate ajutoare din judeţele Prahova şi Covasna. Accesul în zonă a fost complet blocat atât pentru pietoni, cât şi pentru autovehicule.

Complexul comercial My Place, din Braşov, situat în apropierea gării din municipiu, a luat foc, luni seară. Flăcările care au cuprins acoperişul au atins câteva zeci de metri înălţime. Din cauza incendiului, două persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon au fost transportate la Spitalul Judeţean Braşov.

Primele informaţii arată că incendiul a pornit de la un aparat de sudură. Mai mulţi muncitori lucrau la amenajarea unui club Spa şi a unei săli de fitness. Oamenii au încercat să stingă focul cu extinctoare, dar nu au reuşit. Complexul comercial a fost distrus şi odată cu el şi mare parte din Clubul Kasho, cel mai în vogă din Braşov. Vâlvătaia a fost atât de puternică încât o căldură puternică se simţea de peste drum de la 60 de metri depărtare, scrie adevarul.ro.

Sosit la faţa locului, prefectul de Braşov, Mihai Mohaci, a declarat că a fost informat de către pompieri că focul a pornit de la Clubul Kasho, aflat la etajul al doilea al clădirii. El a precizat că problema gravă cu care se confruntă pompierii este că toţi hidranţii din zonă sunt secaţi, cu excepţia unuia singur de la gară, găsit funcţional, motiv pentru care pompierii sunt nevoiţi să aducă apă din alte părţi cu cisternele proprii.

Prefectul judeţului Braşov a mai spus că va deschide o anchetă pentru a stabili cauza secării hidranţilor din zonă.

La ora transmiterii acestei ştiri, focul se manifestă cu putere, spre Braşov venind echipaje de pompieri din localităţile învecinate care să ajute la stingerea incendiului. Focul a ajuns şi la parterul clădirii, care este distrusă aproape în totalitate, anunţă Mediafax.

Complexul comercial My Place este un centru de divertisment şi shopping cu patru niveluri: subsol, parter şi două etaje, dat în folosinţă la sfârşitul anului 2005, printr-o investiţie de aproximativ 3,5 milioane de euro şi având sală de biliard, snooker, darts şi bowling, magazine, loc de joacă pentru copii, cafenele şi restaurante, la etajul al doilea al mall-ului fiind Clubul Kasho, cu o capacitate de peste o mie de persoane şi dotat cu parcare proprie.

În vecinătatea centrului comercial, a fost construit un hotel de patru stele, încă nedat în folosinţă.