Centru tripartit de cooperare vamală şi poliţienească între Bulgaria, Grecia şi Turcia

Miniștrii de Interne din Bulgaria, Grecia și Turcia au lansat, vineri, la punctul de control Kapitan Andreevo, un centru tripartit de contact pentru cooperarea polițienească și vamală, în încercarea de combate terorismul, imigrația ilegală și contrabanda, transmit agențiile BTA și Xinhua.

RomaniaTV.net
25 nov. 2016, 20:48
Centru tripartit de cooperare vamală şi poliţienească între Bulgaria, Grecia şi Turcia

„Țările noastre se confruntă cu aceleași provocări în domeniul securității — terorism, migrație ilegală, contrabandă și crimă organizată transnațională, în diferite sale forme”, a declarat ministra bulgară de interne, Rumiana Bacivarova.

Ea s-a referit la nevoia unui schimb rapid și direct de informații, subliniind că, prin acest nou centru, „autoritățile competente din cele trei țări vor putea realiza acest schimb în timp real”.

Centrul tripartit de contact va asigura suport de asemenea pentru activitățile operative și de căutare legate de monitorizarea și controlul frontierei și va ajuta la schimbul de informații administrative, a mai precizat oficialul bulgar.

„Provocările identice, cu care ne confruntăm toți, necesită un control și o abordare unitară”, a apreciat și omologul său grec, Nikolaos Toskas.

„Centrul de contact este un model pentru modernizarea relațiilor trilaterale între Bulgaria, Grecia și Turcia și reflectă înțelegerea comună că o abordare unitară este necesară pentru combaterea cu succes a crimei organizate”, a arătat și ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, potrivit Xinhua.