Cenuşa Cristinei Ţopescu nu a fost ridicată nici acum. Familia nu deţine un cavou în Cimitirul Bellu, aşa cum a spus mama jurnalistei

Surprizele se ţin lanţ după moartea Cristinei Ţopescu. Una dintre ele vine la câteva zile după ce jurnalista a fost condusă pe ultimul drum şi incinerată, aşa cum şi-ar fi exprimat dorinţa.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 08:02
Cenuşa Cristinei Ţopescu nu a fost ridicată nici acum. Familia nu deţine un cavou în Cimitirul Bellu, aşa cum a spus mama jurnalistei

Cenușa Cristinei Țopescu nu a fost încă ridicată și nici nu se știe ce se va întâmpla cu aceasta. Mama Cristinei, Rodica Țopescu a spus că va fi depusă în Cimitirul Bellu din Capitală, însă surse din cadrul cimitirului spun că familia nu deține un cavou, potrivit România TV.

Citeşte şi: RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul morţii CRISTINEI ŢOPESCU. Ale cui sunt amprentele găsite pe uşa casei regretatei jurnaliste

Cristina Ţopescu nu a avut slujbă la incinerare

Cristina Ţopescu a fost incinerată joi, după ce, miercuri, trupul neînsuflețit al jurnalistei a fost depus la Capela Cimitirului Bellu din Capitală. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a explicat de ce la fața locului nu a fost prezent și un preot.

Bănescu susține că persoanele care urmează să fie incinerate nu au parte și de o slujbă religioasă, pentru că acest fapt contravine dogmelor creștine.

Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte„, a explicat Bănescu.

Citeşte şi: Ce obiect a pus mama Cristinei Ţopescu în sicriul fiicei sale. Toată lumea prezentă la priveghi a văzut asta

Reprezentantul BOR a dezvăluit și faptul că Biserica a permis depunerea corpului neînsuflețit al Cristinei Țopescu pentru a permite fanilor și prietenilor să își ia la revedere, deși acest lucru este interzis.

La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică„, a precizat Nicolae Bănescu.