Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul. Misterul a fost desluşit

Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul. Chiar dacă v-aţi pus întrebarea sau vă întrebaţi chiar acum, oamenii de ştiinţă au făcut descoperiri incredibile, care dovedesc că sufletul există şi are şi un gramaj.

30 iul. 2022, 11:00
Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul. Misterul a fost desluşit
Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul

Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul. Dacă ați văzut vreodată filmul „21 de grame”, sau dacă ați auzit că sufletul cântărește 21 de grame, înseamnă că, de fapt, ați auzit de concluziile unui experiment mai puțin obișnuit.

Așadar, dacă vă întrebați cât cântărește sufletul, răspunsul este că nimeni nu poate ști cu siguranță acest lucru. De fapt, știința nu poate dovedi că sufletul există cu adevărat, așa că cercetătorii nu îl pot cântări. Cu toate acestea, există o poveste a unui medic care a încercat să afle acest lucru.

Citeşte şi: Om de ştiinţă rus, acuzat de înaltă tradare, mort la două zile după ce a fost arestat. Înca o palmă pe obrazul lui Putin

Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul

La începutul secolului XX, într-un cartier din Boston, SUA, un medic cunoscut, pe nume Duncan MacDougall, avea o idee fixă din acest punct de vedere. Mai exact, el s-a gândit că, dacă oamenii au suflete, acestea trebuie să ocupe spațiu. Așadar, dacă sufletele ocupă spațiu, ar trebui să aibă și masă, potrivit Live Science.

MacDougall a mătturisit că există doar o singură modalitate de a afla acest lucru. Într-o lucrare științifică publicată în 1907, el susținea următoarele: „Deoarece… substanța luată în considerare în ipoteza noastră este legată organic de corp până când are loc moartea, mi se pare mai rezonabil să cred că trebuie să fie o formă de materie gravitativă și, prin urmare, capabilă să fie detectată cântărind un om în timp ce moare”.

Medicul din Boston făcuse echipă cu Dorchester’s Consumptives’ Home, un spital caritabil pentru pacienții cu tuberculoză în stadiu avansat. La vremea respectivă, această boală nu avea leac. Așadar, MacDougall a construit un cântar special, capabil să susțină atât bolnavul de tuberculoză aflat pe moarte, cât și patul de spital pe care stătea acesta.

În lucrarea menționată, medicul american a explicat că tuberculoza a fost o boală convenabilă pentru acest tip de experiment, mai ales că pacienții au decedat „extrem de epuizați”, fără să miște cântarul respectiv.

Primul pacient al medicului din Boston a fost un bărbat decedat pe 10 aprilie 1901. Când a murit, greutatea acestuia a scăzut instant cu 21,2 grame. Acesta a fost momentul în care a apărut celebrul mit. Nu s-a ținut cont de faptul că pacientul următor a lui MacDougall a pierdut doar 14 grame la 15 minute după deces sau că cel de-al treilea a arătat o pierdere de doar 28,3 grame cu un minut mai târziu.