Descoperire incredibilă pe fundul oceanului! ”Este drumul către Atlantida”. Ce spun oamenii de știință

O formațiune din stâncă, asemănătoare unui drum, a crescut chiar pe un monument din Oceanul Pacific. Este acesta drumul spre Atlantida?

13 mai 2022, 19:00
Descoperire incredibilă pe fundul oceanului! ”Este drumul către Atlantida”. Ce spun oamenii de știință

Atlantida este o insulă legendară care a existat pentru milioane de ani, într-o zonă care cuprindea o parte a Oceanului Pacific și Oceanului Indian. Conform legendei, acest oraș s-a scufundat în Oceanul Pacific după ce locuitorii au încercat să invadeze Atena.

De curând, în partea de nord a Insulelor Hawaii, s-a descoperit o formațiune din stâncă, asemănătoare unui drum, care a crescut chiar pe Monumentul Național Marin Papahānaumokuakea din Oceanul Pacific. Se crede că este drumul spre Atlantida.

Zona reprezintă cel mai mare loc de conservare marină din lume, aflându-se la mai mult de trei mii de metri sub ocean. Această suprafață a fost explorată în proporție de doar 3%. Cercetătorii au descris această formațiune prin sintagma ,,un drum de cărămidă galbenă”.

,,Ceea ce poate arăta ca un drum din cărămidă galbenă către orașul mitic Atlantida este cu adevărat un exemplu de geologie vulcanică activă antică! Corpul nostru de explorare a fost martorul unor formațiuni geologice incredibil de unice și fascinante”, conform Daily Mail.

Citește și: Misterul creaturii extraterestre găsite în deșert care i-a șocat pe oamenii de știință. Ființa are doar 8% ADN uman VIDEO

Care este creatura neobișnuită care le-a atras atenția cercetătorilor

Iată ce descoperire au făcut cercetătorii Institutului de Cercetare Monterey Bay Aquarium din Statele Unite. Aceștia au survolat adâncurile oceanului cu o navă subacvatică. Oamenii de știință au filmat misterioasa creatură cu o cameră care se aseamănă cu un calamar care are ochii mari și este de culoare roșie.

,,Proaspăt din adâncuri! În timpul unei scufundări recente în adâncuri, echipa noastră a dat peste unul dintre cei mai remarcabili locuitori ai zonei crepusculare a oceanului: calamarul de culoarea căpșunilor (Histioreuthis heterosis). Am observat acest exemplar de cefalopod purpuriu la adâncimea de 725 de metri”, au mărturisit cercetătorii.

Citește și: Descoperire ciudată în adâncurile oceanului. Creatura neobişnuită cu un ochi verde și unul albastru