Cercetătorii au stabilit-o şi p-asta: Botoxul, remediu pentru migrene

Revoluţie în lumea medicală. Botoxul are efecte uimitoare nu doar asupra tenului ci şi asupra durerilor de cap. Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că injecţiile cu botox sunt foarte eficiente în lupta contra migrenelor, reducând intensitatea durerilor pe care le simt pacienţii.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 15:13
Cercetătorii au stabilit-o şi p-asta: Botoxul, remediu pentru migrene

Majoritatea femeilor recurg la injecţiile cu botox pentru a scăpa de riduri. Sunt şi femei care folosesc botoxul în scop pur terapeutic. Un studiu efectuat în Marea Britanie a demonstrat că injecţiile cu botox pot reduce intensitatea migrenelor.

„Nu este doar un tratament pentru doamnele care vor să întinerească. Botoxul are legătură cu migrenele, în sensul că acţionează la nivel senzorial. Astfel că reduce intensitatea stimulilor dureroşi care sunt transmişi creierului”, a declarat doctorul Giles Elrington, Centrul Naţional de studiu al Migrenelor.

„Acest tratament a făcut diferenţa. Pot să merg la muncă, pot să mă ocup de gospodărie, să gătesc. Şi acum pot să mă ocup şi de copilul meu, aşa cum face orice mamă. Acum pot să duc o viaţă normală”, a povestit Megan, o pacientă ce suferă de migrenă, potrivit SkyNews.

Pentru moment injecţiile cu botox ca remediu anti-migrenă nu pot fi prescrise. Agenţia pentru Sănătate nu a aprobat încă botoxul ca tratament pentru durerile de cap. Dar specialiştii sunt de părere că efectele acestui nou tratament sunt benefice bolnavilor.

„Pentru acele persoane care nu răspund la tratamentele medicamentoase clasice, Botoxul este o soluţie care are efecte observabile la nivelul îmbunătăţirii calităţii vieţii”, a declarat Wendy Thomas, director executiv Trustul Antimigrene.

Conform medicilor englezi peste 1 milion dintre adulţi din Marea Britanie suferă de migrene cronice. Adică au dureri de cap 15 zile pe lună, făcându-i astfel neproductivi la locul de muncă.