Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2021 ar putea fi amânată

Academia americană de Film ia în considerare amânarea celei de-a 93-a Gale de decernare a Premiilor Oscar, care ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februarie 2021, conform mai multor surse citate în exclusivitate de publicaţia Variety.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 17:24
Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2021 ar putea fi amânată

Potrivit respectivelor surse, nu s-a luat o decizie în acest sens, însă „este probabil să fie amânată”. Data la care ar putea fi reprogramat evenimentul nu a fost însă stabilită.

În luna aprilie, din pricina pandemiei, au fost stabilite reguli noi de eligibilitate pentru nominalizările la Oscar. La acel moment, preşedintele Academiei americane de Film, David Rubin, declara pentru Variety că nu s-a luat încă o decizie referitoare la data la care ar urma să aibă loc ceremonia. 

„Este imposibil să ştim cum va arăta peisajul. Ne dorim să sărbătorim filmele, dar nu ştim încă exact ce formă va lua această sărbătoare”, spunea Rubin, în aprilie.

Citeşte şi Căsătoria prinţesei Beatrice a Marii Britanii, oficial anulată

Conform regulilor, pentru a putea fi nominalizat la Oscar, un film trebuie să ruleze în cinematografe cel puţin o săptămână în Los Angeles. În mod excepţional, în acest an pot intra în cursa pentru Oscar şi filme lansate doar în format digital, atât timp cât producătorii pregăteau şi o lansare în cinematografe care nu s-a mai putut concretiza din pricina restricţiilor impuse de pandemie.

Trebuie să facem excepţie (de la reguli) anul acesta, în această perioadă când cinematografele sunt închise, astfel încât marile filme ce urmau să fie lansate anul acesta să poată fi văzute şi sărbătorite„, declara David Rubin la acel moment.

Potrivit unei noi reguli, pot intra în competiţia pentru câştigarea Oscarului filme lansate şi în cinematografe din New York, Chicago, Miami, Atlanta şi San Francisco, nu doar în cele din Los Angeles.