Romii vor propriul lor minister în guvernul Ponta

Partida Romilor "Pro Europa" Cluj cere viitorului Guvern înfiinţarea unui "mega-minister" al romilor, condus de un membru al etniei. Romii vor ca acest minister să se ocupe de probleme legate de educaţie, sănătate, crearea de locuri de muncă şi de integrarea acestora.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 13:05
Romii vor propriul lor minister în guvernul Ponta

Partida Romilor va cere noului guvern înfiinţarea unui minister care să se ocupe exclusiv de rezolvarea problemelor acestei etnii şi care ar trebui să aibă un reprezentant la centru şi câte unul în fiecare judeţ.

Vicepreşedintele Partidului Romilor Cluj a declarat că situaţia romilor este dezastruoasă în acest moment, iar înfiinţarea ministerului ar mai rezolva din probleme.

În plus, Partida Romilor mai cere noului guvern să se gândească la reorganizarea administrativ-teritorială, dorindu-se astfel includerea judeţului Mureş în Regiunea Nord-Vest. Aceste demers are ca temei faptul că în judeţul Mureş procentul populaţiei de etnie romă depăşeşte 5 la sută.

Partida Romilor mai vrea ca şi în fiecare ambasadă din ţări precum Franţa, Spania, Anglia sau Italia să existe câte un reprezentant el etniei, care să se ocupe de cei plecaţi peste hotare.