Cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu, votată de Camera Deputaţilor săptămâna viitoare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu la Comisia juridică pentru întocmirea raportului pentru luni. Votul va fi dat în şedinţa de plen de marţi.

23 iun. 2022, 20:15
Cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu, votată de Camera Deputaţilor săptămâna viitoare

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul întocmit DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în scrisoare, potrivit Agerpres.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu reacţionează după demisia lui Adrian Chesnoiu. „A ales cea mai onorabilă cale de a-și apăra numele”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă!
În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:
Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.
De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!
Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!
Doamne ajută!”, a scris Adrian Chesnoiu, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act de anunţul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre preţul la carburanţi: „Până la urmă, și 50 de bani sunt 50 de bani!”