Certificat COVID obligatoriu în Italia pentru profesori şi studenţi. Ce se întâmplă cu dascălii care nu prezintă documentul

Autorităţile din Italia au decis ca certificatul COVID să fie obligatoriu profesori şi studenţi. De asemenea, cei care călătoresc cu trenul, avionul, vaporul sau cu intercity vor trebui să facă dovada că au trecut prin boală, sunt vaccinaţi sau să prezinte un test negativ.

06 aug. 2021, 12:41
Certificat COVID obligatoriu în Italia pentru profesori şi studenţi. Ce se întâmplă cu dascălii care nu prezintă documentul

Certificat COVID obligatoriu în Italia pentru profesori şi studenţi. Autortăţile italiene au decis joi că profesorii şi studenţii vor trebui să prezinte documentul înainte de a intra la cursuri.

Certificat COVID obligatoriu în Italia pentru profesori şi studenţi

Citeşte şi Italia este prima ţară din Europa lovită puternic de valul 4: 16 morţi şi 6.513 de noi cazuri raportate sâmbătă

Deşi au fost nenumărate discuţii în coaliţia de guvernare și mai multe proteste de stradă, Cabinetul Mario Draghi a extins obligativitatea prezentării certificatului verde pentru profesori, studenți și pentru călătoriile pe distanțe lungi, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Astfel, înainte de a intra la cursuri, profesorii vor trebui să facă dovada că fie sunt vaccinați antiCovid, fie prezintă un test negativ, fie prezintă dovada că au trecut prin boală în ultimele luni, informează Reuters.

Dascălii nu vor putea să-şi susţină orele dacă nu prezintă documentul, iar după cinci zile de absenţ aceştia nu vor mai fi plătiţi.

De asemenea, certificatul devine obligatoriu pentru cei care călătoresc cu trenul, avionul, vaporul sau cu intercity.

Guvernul italian dispus ca certificatele COVID să fie cerute şi în restaurante, cafenele, baruri sau alte locații. În acest fel, autorităţile speră să convingă cât mai multe persoane să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Italia urmează astfel exemplul Franței, prima țară din UE care a impus prezentarea unei dovezi privind vaccinarea, testarea negativă sau imunizarea în urma bolii, în diferite locații publice.

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de la izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume. Până la finalul lunii iulie, au fost raportate 4,35 milioane de cazuri.

Autorităţile au anunţat pe 31 iulie 1.851 de cazuri noi, faţă de 1.812 cu o zi înainte.

Citeşte şi Fetiţă de 11 ani, ucisă de tulpina delta a COVID-19 în Italia. Părinţii ei nu se vaccinaseră