Certificat verde COVID obligatoriu pentru călătoria cu metroul şi cu autobuzul. Noi restricţii în Italia de luni

Italia înăspreşte regulile anti-COVID în contextul înmulţirii cazurilor COVID-19 şi a apariţiei tulpinii Omicron. De luni, certificatul verde COVID va fi obligatoriu pentru a putea circula cu metrou şi cu autobuzul.

03 dec. 2021, 13:26
Certificat verde COVID obligatoriu pentru călătoria cu metroul şi cu autobuzul. Noi restricţii în Italia de luni

Certificat verde COVID obligatoriu pentru călătoria cu metroul şi cu autobuzul. Documentul va fi cerut inclusiv celor care tranzitează zonele de mare activitate comercială. Se va întâmpla în Italia de luni. De asemenea, autorităţile italiene anunţă controale sporite pentru a frâna infectările cu noul coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă.

Noul certificat verde COVID, eliberat cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă şi celor care au trecut prin boală, va fi necesar pentru a avea acces în baruri, restaurante, săli de agrement şi clădiri publice.

Citeşte şi: Studiu: Vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de Covid-19

Certificatul verde COVID va putea fi eliberat şi posesorilor unui test antigen pentru a putea merge la locul de muncă, a călători cu transportul în comun şi pentru a tranzita prin zonele comerciale, potrivit Agerpres.

Poliţia naţională, carabinierii şi personalul organismelor de gestionare a transportului public local vor putea cere certificatul verde călătorilor din autobuze, iar cei care nu îl vor deţine vor fi pasibili de amenzi de între 400 şi 1.000 de euro.

Măsurile luate de Guvernul italian sunt menite a extinde vaccinarea obligatorii, care vizează în prezent lucrătorii sanitari şi forţele de securitate şi de apărare ale ţării.

Noile măsuri se adaugă celor deja în vigoare, precum purtarea obligatorie a măştilor sanitare în zonele de mare activitate comercială, mai ales în marile oraşe, în perspectiva cumpărăturilor de Crăciun.

Rata de vaccinarea în Italia este de aproximativ 85% din populaţie cu schema completă şi 45,66 % cu a treia doză sau booster. Potrivit ultimelor date, numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă a crescut cu 22 % în ultima săptămână, în timp ce numărul infectărilor a crescut cu 25,1 %, iar celor al deceselor cu 14 %.

Citeşte şi: Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron după ce au participat la o petrecere de Crăciun din Norvegia