Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron după ce au participat la o petrecere de Crăciun din Norvegia

Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron. Acestea au fost testate pozitiv pentru COVID-19 după ce au participat la petrecerea de Crăciun organizată de o companie în Norvegia, relatează joi AFP şi Reuters.

02 dec. 2021, 22:56
Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron după ce au participat la o petrecere de Crăciun din Norvegia
Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron

Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron. Între 50 şi 60 de participanţi la acest eveniment, toţi vaccinaţi anti-COVID-19, s-au infectat în urma petrecerii desfăşurate pe 26 noiembrie într-un restaurant din capitala Oslo. Dacă în urma secvenţierilor se va descoperi la toţi varianta Omicron, atunci acesta ar fi cel mai mare focar cu noua variantă a coronavirusului detectat până în prezent în Europa.

Citeşte şi: Cum pot fi prevenite efectele valului de infectări provocat de tulpina Omicron. Opt măsuri importante

Peste 50 de persoane suspecte de infectare cu varianta Omicron

În total circa 120 de persoane au luat parte la acea petrecere, iar procentul ridicat al celor testaţi pozitiv ulterior ”este un indiciu clar că avem o variantă contagioasă, nicio îndoială în această privinţă”, a atras atenţia un responsabil sanitar norvegian.

Situaţia este îngrijorătoare’‘, a declarat ministrul norvegian al sănătăţii, Ingvild Kjerkol, la o conferinţă de presă. ”Aceasta arată că virusul infectează foarte uşor şi că vaccinul nu protejează bine împotriva infectărilor. Sperăm şi credem că vaccinul va proteja împotriva formelor grave ale bolii, dar nu ştim cât de mult”, a subliniat ea.

Prin urmare, guvernul norvegian a anunţat noi restricţii sanitare la Oslo şi în regiunea capitalei. Astfel, masca va redeveni obligatorie în transportul public şi în centrele comerciale, telemunca devine o regulă acolo unde este posibil, iar la evenimentele private desfăşurate în interior numărul participanţilor va fi plafonat la 100.

Niciun caz grav nu a fost semnalat deocamdată printre cei peste 50 de infectaţi şi sunt în desfăşurare anchete epidemiologice extinse pentru a limita pe cât posibil declanşarea unor lanţuri de infectare în urma acestui focar.


loading...
Partenerii noștri