Marcel Ciolacu, atac dur la PNL, deşi vrea cu ei la guvernare: „Cred că și Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministru. A impus decizii incoerente”

Marcel Ciolacu l-a desfiinţat pe Florin Cîţu, în ciuda faptului că a dat de înţeles că PSD va bate palma cu PNL în vederea guvernării.

05 nov. 2021, 12:07
Marcel Ciolacu, atac dur la PNL, deşi vrea cu ei la guvernare: „Cred că și Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministru. A impus decizii incoerente”

Marcel Ciolacu a spus că cea mai bună variantă pentru România, în momentul de faţă, ar fi un guvern PSD-PNL, care să confere stabilitate. Cu toate acestea, liderul PSD nu s-a sfiit să spună că „Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României”.

”Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.

Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor. Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem. Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că preşedintele PNL ar fi o glumă să fie premier”

Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu au participat amândoi la evenimentul dedicat antreprenorilor, numit „Topul Național al firmelor private din România”. Liderul PSD şi-a început discursul asigurându-i pe antreprenorii români de toată admiraţia pe care le-o poartă şi a lansat atacuri pe bandă rulantă la Guvernul Cîţu, chiar de faţă cu premierul.

„Am ţinut neapărat să vin pentru a transmite un mesaj simplu şi necesar faţă de munca antreprenorilor români. Ați fost cei mai afectați de criza economică generată de către pandemie.

Guvernele din ultimii 2 ani v-au promis multe, dar v-au oferit atât de puține. Ne amintim de haosul de la anularea Măsurii 3, de sprijin pentru companii. Zeci de mii de IMM-uri s-au trezit, peste noapte, cu ajutoarele financiare, pentru care au pierdut timp și energie să le acceseze, că pur și simplu nu mai vin.

Sectorul HORECA a fost pur și simplu sacrificat de o guvernare care a impus decizii incoerente și a manifestat o lipsă cronică de viziune economică. Asta este nota de plată pe care voi, antreprenorii, a trebuit să o plătiți pentru neputință și neștiință. Chiar şi aşa, voi v-aţi adaptat, v-aţi reorganizat afacerile, aţi folosit masiv digitalizarea şi aţi rămas în picioare. Ştiu că sacrificiile au fost mari. Pentru mulţi dintre voi acest an şi jumătate a însemnat griji, nopţi nedormite… pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă meritaţi tot respectul şi admiraţia noastră”, a spus Ciolacu.

Citiţi şi Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”