Cerul s-a făcut brusc verde. Imaginile care au bulversat o lume întreagă GALERIE FOTO

Lumina de sub un front puternic de nori e albastră, dar în combinație cu lumina roșiatică a soarelui la apus, s-a transformat în acest verde spectaculos, spun specialiştii.

07 iul. 2022, 07:11
Cerul s-a făcut brusc verde. Imaginile care au bulversat o lume întreagă GALERIE FOTO

Cerul plin de nori a căpătat brusc o culoare neobișnuită în toiul unei furtuni puternice cu tunete, fulgere și grindină care s-a produs în statul american Dakota de Sud. Cerul a avut mai întâi o nuanță albastră, care s-a schimbat rapid în verde.

Alertă meteo cod portocaliu de ploi şi vijelii în Bucureşti şi în mai multe judeţe după caniculă

Meterorologii au o explicație. Lumina de sub un front puternic de nori e albastră, dar în combinație cu lumina roșiatică a soarelui la apus, s-a transformat în acest verde spectaculos.

PROGNOZĂ METEO. Directorul ANM anunţă aer polar peste România: „Va ploua cât pentru o lună, scad temperaturile cu 10-12 grade”
Statele Unite se confruntă cu fenomene meteo extreme. Într-o singură zi au avut loc furtuni, inundații, valuri de caniculă extremă și incendii devastatoare. Aproape 120 de milioane de americani au fost vizați de alertele emise de autorități.

În zona central nordică a Statelor Unite inundaţiile au provocat alunecări de teren care au distrus drumuri și poduri intregi. Sute de mii de persoane au rămas fără curent electric în urma furtunilor.

Și în celebrul parc naţional Yellowstone, inundațiile au făcut prăpăd. Casele au fost luate la propriu de viituri.

La polul opus, sud-vestul Statelor Unite se confruntă cu o secetă istorică. În anumite zone, mercurul va atinge în termometre valori de până la 47 de grade Celsius, anunță meteorologii.

Din cauza temperaturilor extreme, zeci de incendii au avut loc în vestul Statelor Unite. Pompierii încearcă de săptămâni să stingă flăcările pornite în zonele montane unde vegetaţia este extrem de uscată. În statul New Mexico au fost distruse deja 120.000 de hectare din cauza incendiilor.