Cetăţean bulgar, prins în Bucureşti în timp ce copia date de carduri bancare de la bancomate

Un cetăţean bulgar a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT, în timp ce copia date de pe carduri bancare cu ajutorul unor dispozitive pe care le instala pe bancomate, în Bucureşti şi Braşov. Acesta a fost reţinut de procurorii DIICOT.

05 apr. 2015, 13:52
Cetăţean bulgar, prins în Bucureşti în timp ce copia date de carduri bancare de la bancomate

Procurorii DIICOT Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au surprins în flagrant, un cetăţean bulgar (R.K.) în timp ce monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) împreună cu datele conţinute de acestea, de la un ATM aparţinând unei bănci din zona Gării de Nord a municipiului Bucureşti.

În urma percheziției corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare, precizează DIICOT într-un comunicat de presă. 

„În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada martie-aprilie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a instalat dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare la un număr de 6 ATM -uri aparţinând mai multor bănci situate pe raza municipiului Bucureşti şi Braşov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum și un card bancar falsificat”, se arată în comunicat.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Bucureşti au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cetăţeanul bulgar, acesta urmând sa fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.