Cetăţean ucrainean condamnat la 8 ani de închisoare pentru sabotaj

Un tribunal din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia, l-a condamnat la opt ani de închisoare pe un cetăţean ucrainean pentru sabotaj şi deţinere ilegală de arme, informează vineri dpa, care citează presa rusă.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 12:30
Cetăţean ucrainean condamnat la 8 ani de închisoare pentru sabotaj

Autorităţile ruse l-au acuzat pe Evgheni Panov de posesie ilegală de armament militar cu intenţia de a comite acte de subminare în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu patru ani.

Panov şi un alt cetăţean ucrainean, Andrei Zahtei, au fost arestaţi în Crimeea în urmă cu doi ani sub acuzaţia că efectuau o misiune pentru armata ucraineană. Zahtei a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare.

Rusia a ocupat şi anexat peninsula ucraineană Crimeea – unde este staţionată cea mai mare parte a flotei ruse din Marea Neagră – ca răspuns la înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, apropiat de Moscova.

Anexarea Crimeei, realizată în urma unui referendum, a provocat în întreaga Europă reacţii de condamnare a atitudinii Rusiei. Naţiunile Unite au refuzat să legitimeze această anexare.